Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz
Add a sálad annak, aki fázik. Mi adunk hozzá nyomtatható, kedves üzenetet.

Egyre többen kötnek sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A sálakat bárki elviheti, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd egyre többen csatlakoztak hozzá, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon. A kezdeményezés elért Magyarországra, és a magunk szerény eszközeivel szeretnénk hozzá csatlakozni.

Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!

Sokan ezzel a felirattal teszik ki a fagyoskodó otthontalan embereknek szánt sálakat, ezért készítettünk egy fekete-fehér, nyomtatható címkét, amit használhatsz, hogyha részt szeretnél venni ebben a remek akcióban:

sal_akcio.jpg

Amerikában, ahol a mozgalom indult, mintegy 1,56 millió hajléktalan ember él. Magyarországon 2015-ben 30 ezer igénybevevőt tartottak nyilván a hajléktalan-ellátásban. A lakhatási szegénység viszont több százezer embert érint hazánkban. A Habitat for Humanity legutóbbi jelentése alapján azonban 2015-ben 840 ezer ember küzdött súlyos megfizethetőségi problémákkal, közel 100 ezer fogyasztót kapcsoltak le a villamosenergia-, földgáz- vagy távhő-szolgáltatásból, A magyar lakosság 41,1%-a él túlzsúfolt lakásban és közel 100 ezer embernek nincs megfelelő lakcíme. Vagyis a kb. 30 ezer emberen túl, akik közvetlenül megtapasztalták a hajléktalanságot 2015 során, a lakhatási szegénység milliókat érint.

A fagyos idő közeledtével egyre több embernek lehet szüksége sálra ahhoz, hogy felmelegedhessen. Elő a nem használt darabokkal, tegyük szebbé a lakhelyünket és segítsünk a környezetünkben rászorulóknak! 

Borítókép és hír forrása: hírmagazin.eu

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8812007756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása