Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Akik megjövendölték Jézus eljövetelét
Az adventi próféták

Különös az ember kapcsolata az idővel. Egyrészt talán az egyik legfontosabb tényező az életben, másrészt viszont nincs még egy olyan dolog, amelyet annyira manipulálni szeretnénk, mint az időt. Sokszor jó lenne lelassítani, hiszen annyira szalad, máskor meg ólomlábakon jár, és alig várjuk, hogy végre elteljen. Nem véletlen, hogy olyan sok irodalmi mű és film szól az idő gyorsításáról, lassításáról vagy éppen az időutazásról.

Szerző: Kovács Viktor

elena-mozhvilo-fxf6h8yxcqm-unsplash.jpg

Az idő a teremtés része, így Isten alkotása. Az Úr felette áll az időnek, irányítója és tudója is annak. Számára minden ott van, a világ keletkezése és utolsó perce egy pontban sűrűsödik össze. Végtelen kegyelméből kiválasztott embereket, akik számára felvillantott az idő más pontjairól is eseményeket. Közülük is kiemelkednek Istennek azon emberei, akiket prófétáknak hívunk. Ők és az általuk közvetített isteni üzenet nem csupán a térben, de – sok esetben – az időben is utazott. Átszelt országokat és korokat, hogy célba jusson, s nemegyszer időtlenül, mindig aktuális. 

Kis túlzással az ószövetségi próféták iratai tele vannak olyan próféciákkal, amelyek Jézusról szólnak. Ezek közül válogatunk a mostani adásban. Megnézzük, hogyan szólaltak meg évszázadokkal Jézus előtt, és hogyan tejesedtek be a Megváltó személyében.

 

Hivatkozott korábbi adások: 
Mi az advent?
Hogyan értelmezzem a Bibliát?
Mi a különbség az evangélikusok és reformátusok között?
Keresztény vagyok. Mit kezdjek az Ószövetséggel? 
A Szentháromság felfedezése

Borítókép: Unsplash.com/Elena Mozhvilo

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6017995032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása