Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Jeruzsálem-függőség – ez a város beszippantja az embert
Beszélgetés a szent városról Kőszeghy Miklós történésszel

„Ez a város kicsit olyan, mint egy jótékony drog, ami beszippantja az embert és hamar függővé válik” – többek között ezekkel a szavakkal írta le Jeruzsálemet dr. Kőszeghy Miklós történész, aki az Evlelkész Podcast évadnyitó adásában Jeruzsálem, Egy rejtőzködő város története címmel megjelent könyve kapcsán volt Kovács Viktor evangélikus lelkész vendége.

evlelkesz_podcast_jeruzsalem.jpg

Az Evlelkész Podcast új évadának első adásában Kovács Viktor evangélikus lelkész Kőszeghy Miklóssal, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatójával beszélget Jeruzsálemről, az egyik legjelentősebb ókori civilizációs centrumról, ami egy olyan lényeges fókuszpont a történelem számára, "ahol az ég a földdel egybeér."

Az adás második felében Kovács Viktor öt olyan állítást fogalmaz meg, amelyek egyházi közegben gyakran elhangoznak a szent várossal összefüggésben, Kőszeghy Miklós révén pedig megtudhatjuk, hogy ezeknek a kijelentéseknek mennyi a valóságalapjuk, így például kiderül az is, hogy Jeruzsálem óvárosában ma végigjárhatjuk-e azokat a helyeket, ahol Jézus is rótta az utcákat.

Az adást nemcsak hívőknek, vallásos embereknek, Jeruzsálemet jobban ismerőknek érdemes megnézni, meghallgatni, hiszen a beszélgetésből számos olyan izgalmas ismerettel gazdagodhatunk, amivel a feltáruló múlt nyomán közelebb kerülhetünk Jeruzsálem feszültségekkel teli mai helyzetének megértéséhez is.

A teljes adás megtekinthető az alábbi linkre kattintva

https://www.youtube.com/watch?v=BKhRfSyaxwo&t=1s

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818483179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr_1.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása