Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Így értékelte az Ökumenikus Zsűri Enyedi Ildikó filmjét Berlinben

Nemcsak az Arany Medve-díjat, de az Ökumenikus Zsűri és a világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI legjobb filmnek járó elismerését, valamint a Berliner Morgenpost közönségdíját is Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása kapta a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.  Az Ökumenikus Zsűri indoklását közöljük.

testrol_es_lelekrol.jpg

A Testről és lélekről egy különleges szerelmesfilm, mely két zárkózott ember, egy vágóhíd gazdasági igazgatója, és az ugyanott dolgozó minőségellenőr kapcsolatát mutatja be, miután elkezdenek egymásról álmodni, szarvasként. A két főszerepet Borbély Alexandra és Morcsányi Géza játsszák, de szerepel a filmben még Tenki Réka, Nagy Ervin, és Mácsai Pál is.

Az Ökumenikus Zsűri indoklásában a következőket írta a magyar filmről: „Sokan küzdünk valamiféle fogyatékossággal – akár mentális, akár fizikai értelemben. A Testről és lélekről egy megható és komplikált szerelmi történet, mely egy vágóhídon játszódik. A főszereplők lelki kapcsolatban vannak egymással, de szenvednek attól, hogy képtelenek fizikailag egymás felé közeledni. Enyedi Ildikó egy finom képi világú történetet alkotott, mely aktiválja az érzékeinket, miközben kérdéseket tesz fel az emberek egymás közötti kapcsolatairól. A film megmutatja, hogyan lehet felülkerekedni a tökéletlen természetünkön és kapcsolatot létesíteni más fizikai lényekkel.”

 

Az Ökumenikus Zsűri tagjai voltak idén: Bányai Zsuzsanna, Magyarország;  Annette Gjerde Hansen, Norvégia;  Hermann Kocher, Svájc;  Markus Leniger, Németország;  Charles Martig, Svájc (zsűri elnök) S. Brent Rodriguez-Plate, Egyesül Államok.

Enyedi Ildikó alkotása lesz a közelgő Magyar Filmhét nyitófilmje, március 2-tól pedig már a hazai mozik is vetítik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7112275689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása