Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Régi-új utakon

Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

becca-tapert-gny_mw1q6xc-unsplash.jpg

Az országos egyház feladata a személyes megszólítás hátterének biztosítása, legyen szó akár a lelkészek mindennapi igehirdetői, lelkigondozói szolgálatáról, akár az őszre kiírt népszámlálás egyik fontos kérdésével kapcsolatos buzdításról, miszerint: minél többen vallják meg az evangélikus felekezethez tartozásukat – emelte ki a vele készült évkezdő interjúnkban Prőhle Gergely. Egyházunk országos felügyelőjét nemcsak a mögöttünk hagyott esztendő értékelésére kértük, hanem a 2022. év teendőit is sorra vettük.

A felügyelő szavaira rezonál Szeverényi János Keressük, gondozzuk, erősítsük egymást! című írása. Az országos missziói lelkész a Küldetés rovatban kiemeli: „A médiából áradó, sok esetben manipulatív információözön csak növeli a bizonytalanságot. Az egyháznak, lelkészeknek és hívő, elkötelezett gyülekezeti tagoknak van ezen a téren feladatuk. Károgni, huhogni, ijesztgetni sem szabad, de hiteles forrásokból tájékozódni lehet.”

Izgalmas változás, megújulás zajlik a köztelevízió vallási műsorainak szerkesztőségeiben. A Duna Televízióban a korábbi, egy-egy felekezethez kötődő magazinokat koprodukcióban készülő adások váltják fel, keresztény híradó indul, és új beszélgetős, az aktuális társadalmi kérdésekre reagáló „kerekasztal” is lesz. Minderről Andrónyi Kolos, a vallási főszerkesztőség vezetője számolt be lapunknak.

„Sokszor azzal vádoljuk a fiatalokat, hogy állandóan a telefonjukat nyomkodják, a számítógép előtt ülnek, folyton kütyüznek, pedig meggyőződésem, hogy a kütyüzést is be kell állítani a lélekmentés szolgálatába” – ezt már Győri János Sámuel lelkész javasolja riportunkban, amely a Pest megyei Budakalászon és Pomázon zajló ígéretes (újra)kezdésről, gyülekezetplántálásról számol be.

22_03-04_b1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Borítókép: Unsplash.com/Becca Tapert

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2216824624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása