Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Extrém karácsonyfák a világ minden tájáról

Idén sincs hiány ízléses és ízléstelen karácsonyfákból a városokban, bevásárlóközpontokban. Összegyűjtöttük a legmegdöbbentőbbeket, de elsőként mutatunk egy budapesti pozitív példát. adomanyfa.JPG

A Hello Wood alpinistákkal kiegészült csapata idén 40 tonna tűzifából épített óriási karácsonyfát a budapesti Erzsébet téren. A 16 méter magas, 30 négyzetméter alapterületű alkotás több mint egy héten keresztül készült.  A fa cselekvő szolidaritásra hív, hiszen az Ökumenikus Segélyszervet adománypontja, adományterminálja, ahol bankkártyával és kézpénzzel lehet adományozni. Január 6-a után pedig maga is segítséggé válik: rászoruló családokhoz kerül tűzifaként.

Az installáció Vízkeresztig szimbolizálja az összefogást, hívja fel a figyelmet arra, hogy az otthon melegének megteremtése több ezer családnak okoz nehézséget. A Hello Wood és az Ökumenikus Segélyszervezet adományfája része a segélyszervezet országos adománygyűjtő kampányának, amelyhez bárki csatlakozhat a 1353-as adományvonalon keresztül. Egy telefonhívás, vagy sms 250 forint adományt jelent.

A fa  sajátossága még, hogy belsejébe egy kilátó is került.

adomanyfa2.jpg

Csak remélni lehet, hogy az ízlésesnek korántsem nevezhető londoni, 2000 Disney-plüssállatból készült karácsonyfa "díszei" is rászoruló gyerekekhez kerülnek a lebontás után:
disney.jpeg 
Egy másik londoni installáció a Claridge's Hotelből, melyet talán a brit időjárás ihletett:  esernyos.jpg

Egy értelmezhetetlen tematikájú giccs Torinóból:
olasz.jpeg

Egy másik fa 220 éneklő gyermekfejjel Michigan államból:eneklo.jpeg

Három klasszikus karácsonyi giccs következik. Litvániából:ablakos_litvan.jpeg
A párizsi Lafayette-áruházból:lafayette.jpeg

Varsóból: warso.jpeg

Zárásként két kortárs művészeti alkotást mutatunk. Egyet Libanonból:libanon.jpeg

Egyet pedig a párizsi Royal Monceau Hotelből:
villam.jpg

Fotók: a Huffington Post összeállítása alapján. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr268148776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása