Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Léleküdítő

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Szerző: Kézdi Beáta

borito_evelet.jpg

Nyár közepi lapszámunk írásai, remélem, üdítően fognak hatni a hőségben nemcsak az elmének, de a léleknek is.

Egy templomalapkő-letétel nem várt hozadékáról ír riportjában Boda Zsuzsa, aki a piliscsabai Béthel Evangélikus Missziói Otthon területén álló tekintélyes tölgy és a benne lakó nagy hőscincérek történetének járt utána.

Bár a járvány miatt tavaly elmaradt a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó, idén mégis van okunk örülni, hiszen huszonöt évvel ezelőtt indult útjára a népszerű fesztivál. Most erre a negyedszázadra tekintünk vissza személyes hangú, rövid írásokkal, amelyeknek mindegyike a találkozó egy-egy igazán szerethető arcát, értékét mutatja meg nekünk. Mindezek miatt érdemes várnunk a jövő évi, újbóli találkozást.

Nem tehetünk úgy, mintha az elmúlt bő másfél évben nem fordultak volna elő fájdalmas események, váratlan veszteségek az életünkben, ezért is fontos, hogy nyíltan beszéljünk arról, hogyan enyhíthetők a poszt-Covid-szindróma tünetei. Dorn Krisztina pszichoterapeutával arról beszélgettünk, mit tehetünk annak érdekében, hogy enyhítsük a járvány okozta mentális problémák hosszú távú hatásait.

Mostani lapszámunkban Balczó Mátyás jóvoltából a Balaton-felvidékre is ellátogatunk, de nem is akárhogyan: a nyaralóknak szánt istentiszteleti rendnek köszönhetően kerekedik ki egy hiterősítő, elgondolkodtató kép, amelyet érdemes a nyaralás tervezésekor is magunkkal vinni.

„Ha látogatni megyek, mindig van olyan, aki azzal köszönt, hogy leszid, milyen régen voltam nála. Különös dolog ez. Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam nem hatásos. Egy csöppet sem érzem jól tőle magam…”

– Ezt már Füller Tímea írja kánikulai gondolatmorzsáiban. Ezek alapján érdemes – akár a templomi találkozásaink alkalmával is –  az üdvözléskor kedvesnek szánt, de valójában számonkérő mondatainkat átgondolni.

b1_21_27-28.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A borítókép illusztráció, forrás: Toa Heftiba / unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3316615314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása