Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Bizalomépítés

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

lauren-lulu-taylor-vppmdk_gmo4-unsplash.jpg

Böjt felénél járunk, ám most, március idusán sem késő, hogy számadás vagy tanulságkeresés céljával és még inkább a jobbítás szándékával visszatekintsünk akár a közelmúlt történéseire, akár a százhetvenhárom évvel ezelőtti eseményekre. Tavaszi nemzeti ünnepünkre emlékezve Kertész Botond történész ír a ma is fontos egyházi érdekérvényesítésről az 1848-as év legfontosabb egyháztörténeti eseménye kapcsán.

Egy német evangélikus lelkész portréját idézi fel nemzeti ünnepünk alkalmából Aradi András esperes az Égtájoló rovatban. Cikkében Borbély József (Josef Borbely), a magyar szabadságharc egyik bonyhádi alakja előtt tiszteleg, szívünkre helyezve a gondolatot, hogy a nemzetiségi kérdéseken átívelve Isten egymásra bízott bennünket e hazában.

A böjti elmélyülést segítendő készítettünk interjút Németh Kittivel. Többek között arra kerestük a választ, hogy miként értelmezzük a bűn fogalmát, illetve a törvény és az evangélium viszonyáról is kérdeztük. „A bűn olyan teológiai fogalom, amely az embernek Istennel való, megváltozott kapcsolatát írja le” – fogalmaz a Bobai Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze.

Missziói felelősségünk van a bizalom helyreállításában – erről már Baranyay Csaba kőszegi lelkész ír jegyzetében. „Hosszú távon nem a járvány, nem a vírus, hanem a bizalmatlanság lesz a mi fő ellenségünk” – állapítja meg. Mint mondja, a széthúzás megfigyelhető világméretekben is a legkülönbözőbb csoportokban, valamint az egyes emberek közötti gyanakvásban, megmérgezve minden emberi kapcsolatot.

Kívánom, hogy az előttünk álló böjti időszakban továbbra is a befelé fordulás, a megoldáskeresés, a bizalomépítés legyen életünk előterében – minden más helyett!

21_09-10.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4016449956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása