Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Keressünk „csakazértis” okot az örömre!

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

T. Pintér Károly

tk-hammonds-qjdkjrtednw-unsplash_1.jpg

Mi másról tudósíthatnának ezekben a hetekben a médiumok, mint a farsangi időszak harsány eseményeiről; bálokról, bulikról, tarkabarka programok kavalkádjáról? Végtére a farsang vízkereszttől ebben az esztendőben is a hamvazószerdát megelőző húshagyókeddig tart, azaz február 16-ig. Attól tartok, most azonban világszerte „visszafogottabb” a vigadozás, hisz lassacskán az Evangélikus Életnek sem lesz olyan olvasója, akinek szűkebb vagy tágabb környezetéből ne rántott volna már valakit sírba a koronavírus.

Mondjuk, a keresztény egyházak járványmentes években sem nagyon tudnak mit kezdeni ezzel a farsangi időszakkal, a vigasságokban való „osztozódás” helyett várva várják inkább a böjtöt, amikortól aztán újra lehet evangéliumi történéseken elmélkedve komorkodni, szomorkodni, majd ismét – szent hálaadással – örvendezni… Pedig vízkereszt ünnepén újra és újra fellelkesíthetne bennünket az a tény, hogy Jézus Krisztus legeslegelső csodatétele éppenséggel a víz borrá változtatása volt egy kánai menyegzőn.

De ha már idén „áll a bál”, és momentán még a vendéglátóhelyek, mi több, még a gyülekezeti mulatságok (?!) sem látogathatók, keressünk „csakazértis” okot az örömre – belső szobánk magányában. Például a Szentírás elmélyültebb tanulmányozásával vagy épp magazinunk olvasnivalóival, melyek között – jelen lapszámunkban – még a bibliai idők kulináris jellemzőiről is szó esik. Akkor lenne csak igazán nagy a baj, ha a keresztény hitünket tápláló forrásokból sem meríthetnénk vigaszt, erőt, derűt! Jó lenne, ha ehhez a – lapzártánkkor még el sem kezdődött – ökumenikus imahét alkalmai is hozzájárulhatnának. Az imanyolcaddal kapcsolatban azonban most még csupán egyházunk püspökeinek vízkereszt ünnepén kiadott nyilatkozatát tudjuk megosztani olvasóinkkal.

21_03-04.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9816397304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása