Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Adventi kapaszkodó

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

annie-spratt-qko-op_gr9i-unsplash.jpg

Mostani lapszámunk dátuma már az advent elérkeztét jelzi, igyekeztünk ezért magazinunkba is „csempészni” egy kis adventi hangulatot, például gondolatébresztő jegyzetekkel. Ugyancsak az előttünk álló felkészülési időszakra és már a karácsonyra is tekintve ajánlom olvasóink figyelmébe a Luther Kiadó kínálatát: számos értékes kiadvánnyal, közöttük újdonságokkal is találkozhatnak négy kiadói oldalunkon.

„Nem szabad a rangbéli helyért erőlködni” – vallja Kézdy Edit. A Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatóját azután kérdeztük, hogy megjelent a Heti Világgazdaság című lap ez évi összeállítása a száz legjobb magyarországi gimnáziumról, és a budapesti iskola ismét az első lett az egyházi intézmények között. A győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium pedig a legjobb száz közé került a gimnáziumi rangsorban. Kolarovszki Zoltán igazgató családként tekint intézményükre; mint vallja, a legfontosabb, hogy szeretettel tanítsanak és megértéssel neveljenek.

Mélyreható, információkban gazdag írásában az öngyilkosságról szól Homoki Pál lelkész, többször is felhívva a figyelmet: ez a végzetes lépés nem megoldás, de arról is ír, hogyan keressünk kapaszkodókat, illetve hogyan figyelhetünk embertársainkra, hogy megelőzzük a tragédiát.

Mindannyian nehéz helyzetben vagyunk a járvány miatt, de sosem szabad elfelejtenünk, hogy van kihez fordulnunk. Koczor Tamás arra biztat a vele készült interjúban, hogy vegyük észre Istent jártunkban-keltünkben. A ferencvárosi evangélikus lelkész a napokban megjelent, Sietős történetek című kötetével is arról szól: „Nyitott szem, fül, szív – ez mindenkinek meglehet. Ha valaki úgy indítja a napot, hogy »ma figyelek, és észreveszek egy történetet«, akkor az talál.”

Minden olvasónkat – áldott adventi időszakot kívánva – keresésre buzdítom én is.

20_45-46.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1816291140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása