Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Nem kérdezve – állítva

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

gabriella-clare-marino-j0hd5hrzf54-unsplash.jpg

„A személyes találkozások hiányában egyre inkább átéltük, hogy mennyire rászorulunk Isten szeretetére” – hívja fel a figyelmet Kondor Péter, a Déli Egyházkerület lelkészi vezetője arra a közös tapasztalatra, hogy milyen ereje van ma is összetartozásunk, közösségünk megélésének. És bár még távolinak tűnik a 2021-es népszámlálás, már most fontos, hogy készüljünk rá, ezért is kérdeztük meg ezzel kapcsolatban püspökeinket. Mindhárman felhívják a figyelmet: mi, hívek is mindannyian tehetünk azért, hogy minél többen vállalják majd a népszámláláskor: „Evangélikus vagyok.”

Maszkban, kézfertőtlenítve, de semmiképp sem elzárva magunkat Istentől és az egyháztól éljük most mindennapjainkat. Kiderül ez összeállításunkból is, amelyben igyekszünk megmutatni, hogy a járványhelyzetben egyes gyülekezeteink milyen kényszer- vagy éppen ötletes megoldásokkal élnek, hogy a nyáj egyetlen tagja se maradjon magára.

És ha már bárányok: a Budafoki Evangélikus Egyházközségben (a névből alkotott betűszó a BEE) Hokker Zsolt parókus lelkész harmincnégyezres nyájáról beszélt. Hogy mit is takar ez a tekintélyes szám pontosan? Az derüljön ki a Budapest XXII. kerületében készült riportból!

Küldetés rovatunkban Arató J. Lóránd irányítja a figyelmet az írásjelek fontosságára. De ne helyesírási tanácsokra gondoljunk, hanem állításokra: hitünk megvallására. „A bizonytalanság kérdéseket vet fel. A bizonyosság állít – írja. – A keresztyén ember, aki megtapasztalta Isten végtelen szeretetét és irgalmát, csakis állításokban tud beszélni az irgalmas és szerető Istenről.”

Ezekre a gondolatokra erősít rá Gáncs Tamás kelenföldi igazgató lelkész az Élő víz rovat aktuális írásában. „A kevés evangéliumáról” szólva teszi fel a kérdést: megéri kereszténynek lenni? Kérdése nem marad megválaszolatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr616273672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása