Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Malacot Valentin-napra? Értelmesebb ötlet, mint gondolnád

Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Good Gifts, azaz „Jó ajándékok” programja régóta foglalkozik az ajándékpiac megreformálásával. A kampány célja, hogy ajándékaink kreatív és jelentőségteljes módon ne csak nekünk okozzon örömet, hanem a rászorulóknak is. Valentin-napi akciójuk alkalmából malacot, méheket és gyümölcsfamagokat lehet adományozni.

pexels-photo-66627_1.jpeg

A Good Gifts az ELCA egyik adománygyűjtő kezdeményezése, mely lehetőséget ad arra, hogy akik anyagilag szeretnének segíteni bizonyos területeken, azok azt a lehető leghatékonyabban tehessék. A kezdeményezés egyszerű koncepciója: egy rászoruló család számára megvásárolsz egy katalógusból kinézett ajándékot – például egy kecskét –, melyért kapsz egy ajándékkártyát. Februárban Valentin-napra szabott kártyákkal készültek, és az akció keretében malacot, gyümölcsfamagot és méheket lehet adományozni. De karácsonyra és születésnapra adható kártyáik is vannak.

A katalógus amellett, hogy az ajándékozásra hívja fel a figyelmet, betekintést ad abba, hogy milyen problémákkal kell szembesülniük rászoruló embertársainknak. A harmadik világban élők szenvednek az éhségtől, a szárazságtól, az ivóvíz hiányától, a napról napra éléstől, ezért a katalógusból különböző állatokat, földműveléssel és víztisztítással kapcsolatos berendezéseket is lehet adományozni. A tárgyi ajándékok mellett olyan programok támogatására is van lehetőség, melyek segítik a szegény családok gyermekeinek taníttatását vagy fiatal asszonyok vállalkozásainak beindítását. A katalógusban szereplő lehetőségek nemcsak a távoli országokra vonatkoznak, hanem belső ügyekre is. Lehet téglát vásárolni egy épülő templomhoz vagy Bibliát és úrvacsorai hozzávalókat ajándékozni missziói közösségeknek. A katalógus arra is lehetőséget nyújt, hogy saját anyagi helyzetünkhöz mérten tudjunk segíteni: lelkészjelöltek, fiatal női vezetők képzésének kifizetésétől kezdve egy gyermek egy napi élelmének biztosításáig.

A valentin-napi kártyáik pedig így néznek ki:

photo4807.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5414609754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása