Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

11 evangélikus ajándéktipp
„Erős vár a mi Istenünk!” – a karácsonyi bevásárlás közben is

Tőled kérdezték már idén, mit kérsz karácsonyra? És te kérdezted már valakitől? A sokszor túl korán kezdődő ünnepi hajtásban könnyű elveszni és nehéz megtalálni a minőséget, az értéket a számtalan ajándéklehetőség közül. Top 11-es listánkba néhány evangélikus hátterű vállalkozást, terméket gyűjtöttünk össze. Ezzel is támogathatjuk egyházunk tagjait, és a széles termékkínálat sem tűnik olyan riasztónak, ha tudjuk, hol keressünk minőségi, fenntartható és értéket képviselő ajándékokat.luther_kiado_boltja.jpg

1. Galántai Családi Pincészet

„Évszázados hagyományokat és a modern technológiát ötvözve készítjük borainkat” – olvashatjuk a többgenerációs soltvadkerti családi vállalkozás bemutatkozását. Kínálatukban a hagyományos borok mellett igazi ritkaságokat is találhatunk, így rajtuk keresztül azoknak is kedveskedhetünk, akik jártasabbak a borkóstolás világában. Webshopukat itt találod, evangélikus gyökereikről pedig itt olvashatsz bővebben.

2. Szervánszky Családi Cukrászat

Pisztáciakrém, cukormentes mogyorókrémes szaloncukor, zserbós bejgli – csak néhány különleges termék a családi cukrászat kínálatából. Ha a bolti édességeket idén kézműves finomságokra cserélnéd, a Szervánszky Családi Cukrászatnál széles termékskálát találsz többek között szaloncukrokból, pohárkrémekből, bonbonokból, bejglikből és csokoládékból. Személyesen is megkóstolhatod néhány terméküket Soltvadkerten, a Szent Korona Cukrászdában vagy Budapesten, a Luther Kiadóban. Webshopukat itt találod, evangélikus gyökereikről pedig itt olvashatsz bővebben.

bogdanyi_maria_gyor_egyetemi_gyulekezet_tuve_teszem_foto_magyari_marton_4.jpg

3. Tűvé teszem

„A környezettudatos megoldás” – szól a vállalkozás mottója. A Szóbanforgó Podcast egy évvel ezelőtti adása a Felzabált karácsony – Ünnep és fogyasztás címet kapta, és a résztvevők a túlfogyasztás kérdését járták körül keresztény szemmel. A Tűvé teszem termékei a teremtésvédelmet, a tartósságot és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe: „…jobban tesszük, ha lépünk valamit. Ha mi is kivesszük a részünket abból, hogy általunk szebb és élhetőbb legyen a világ” – vallja Bogdányi Mária lelkésznő, a vállalkozás alapítója. Alkotásai között frissen tartó zsákok, környezetbarát, divatos és egyedi textiltermékek közül válogathatunk. A kézműves termékek webshopját itt találod, a lelkésznő evangélikus szolgálatáról pedig itt olvashatsz bővebben.

4. [sic!]-bibliaborítók

Ha már környezettudatosság: egyedi bibliaborítót és karácsonyfadíszt is ajándékozhatsz szeretteidnek! Nem kell mást tenned, mint felkeresned a [sic!] kézműves termékek Facebook-oldalát és követni az ott olvasható instrukciókat. A Luther Kiadó olvasószerkesztőjének néhány kész alkotását a Luther Kiadó webáruházában és könyvesboltjában is van lehetőséged megvásárolni.

5. Erős Vár FC

Tudtad, hogy van evangélikus focicsapat? Az Erős Vár FC tagjai keresztény szemmel tekintenek a futballra és a versenyszellemre. Ahogy egy korábbi interjúban mondták: minden meccs előtt imádkoznak, és a foci közösségépítő szerepét helyezik előtérbe. Idén karácsony előtt például jótékonysági koncertet szerveztek a budavári evangélikus templomban. A csapatot termékeik megvásárlásával támogathatod, melyek kiváló ajándékok lehetnek focikedvelő keresztények számára, illetve követheted is őket a Facebookon.

evfc_pulover.jpg

6. Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthon, Balatonszárszó

Ha közös élményt ajándékoznál szeretteidnek, meglepheted őket egy pihenéssel a Balaton partján. Online is tudsz időpontot foglalni, és akár teljes (ételintoleranciákat is figyelembe vevő) ellátást is kérhetsz. Érdemes az oldal programajánlóját is figyelni, ugyanis a helyszín több színes egyházi eseménynek is otthont ad.

7. Evangélikus sajtó

Egész évre szóló élményt is szerezhetsz idén karácsonykor: ajándékozz Evangélikus Élet- vagy Credo-előfizetést! Az Evangélikus Élet kétheti, színes családi magazinnal interjúkat, riportokat, áhítatokat, naprakész információkat, könyvajánlókat juttathatsz szeretteidhez – akár egész évben. A Credo impozáns negyedéves kulturális folyóirat, a művészetek és tudományok kedvelőinek ajánljuk. Mottója jól megnevezi a lap célját: „Kutatni, közreadni, tanulni”.

A kilencven éve működő Evangélikus Élet magazinra, valamint a Credo folyóiratra nyomtatott és digitális formában is előfizethetsz a kiado@lutheran.hu e-mail-címen vagy a +36 1 411 0385 telefonszámon. Ráadásul az Evangélikus Élet magazinra január 6-ig előfizetők között egy kétszemélyes balatonszárszói hétvégét is kisorsolnak!

mur_es_evangelikus_elet.jpg
+ 4 könyv

Ha gondolatban már pipáltad a karácsonyi listádon szereplő neveket a fenti tippek alapján, de úgy gondolod, adnál még melléjük valamit, szeretettel ajánljuk a Luther Kiadó legújabb kiadványait, melyeket a kiadó budapesti könyvesboltjában (1085 Budapest, Üllői út 24.) vagy a webáruházában is megtalálsz. Lapozz bele személyesen vagy online a kiadványokba!

Kaisa Happonen Mur és az esti erdő című könyvének történetei Patat Bence fordításában elevenednek meg magyarul. Anne Vasko magával ragadó illusztrációja pedig felejthetetlen élménnyé teszi kicsik és nagyok számára  a meséket. A beszélgetésindító mesék mást-mást üzennek felnőtteknek és gyerekeknek, a közös olvasással és beszélgetéssel töltött idő öröme pedig még többet ad.

Fabiny Tamás Júdás, az elveszett tanítvány című gazdagon illusztrált albuma barangolás a Júdás-jelenség irodalmi és művészeti hatástörténetében, többek között azt a kérdést is körüljárva, hogy ki is volt Júdás valójában: áruló, közellenség vagy tanítvány…

Selma Lagerlöf: A Halál kocsisa – az első irodalmi Nobel-díjas női szerző egyik híres regénye, mely most új kiadásban jelent meg. A minden sötétsége ellenére is felemelő történet szilveszter éjszakáján játszódik, ahol az éjféli harang megszólalásával érkezik a Halál kocsisa, hogy átadja feladatát egy régi ismerősének…

Gáncs Tamás Filterek nélküli mennyország című kötetében rövid elcsendesedések várják az Istent keresőket és a hitüket gyakorlókat egyaránt. A szívhez szóló, zenei, filmes és irodalmi utalásokkal illusztrált áhítatok gyűjteménye Gryllus Dániel szavaival: „hömpölygés, életutazás, elmélyedési lehetőség”.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr418278623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása