Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Evangélikusnak lenni nemcsak múlt, hanem jelen és jövő is
Indul a Láthatóan evangélikus blog

Virtuális evangélikus arcképcsarnok indul 2016. október 31-én, melynek az alapötletét a Humans of New York, a Homeless of Budapest és a Budapest katalógus kezdeményezései adták. A szerkesztők egy év alatt az ország valamennyi evangélikus gyülekezetét fel szeretnék keresni. 
adam_munkaban.jpg„A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójához közeledve szeretnénk bemutatni, hogy az evangélikusság nemcsak múlt, hanem jelen és reménység szerint jövő is” – fogalmaznak a Láthatóan evangélikus címmel október 31-én induló kezdeményezés szervezői. A blog címe a Magyarországi Evangélikus Egyház Láthatóan evangélikus elnevezésű stratégiájára utal. Az oldal ötletgazdái és szerkesztői - Galambos Ádám újságíró és Magyari Márton fotós - a felületen az ország különböző pontján élő evangélikusokat mutatnak majd be, akik saját szavaikkal elmondják, miért fontos számukra, hogy ehhez a felekezethez tartoznak. 

Az alapötletet a Humans of New York, a Homeless of Budapest és a Budapest katalógus kezdeményezései adták. Ezek a projektek is portréfotókon és tömör történeteken keresztül mutatnak be egyes embereket, illetve tárják fel a lakók városhoz, saját környezetükhöz fűződő viszonyát. Sikerességük a sokszínűségben és a rövid képes és szöveges üzenetben rejlik. Ezt emelik most át a Láthatóan evangélikus blog ötletgazdái, és valósítják meg az evangélikus egyház keretei között. le_logo.jpg

Az oldalon hetente három portré jelenik majd meg, minden fotóhoz néhány bekezdésnyi szöveg társul majd. „Fontosnak tartottuk, hogy a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó emlékévet megelőzve indítsuk el kezdeményezésünket, hogy ezzel is segítsük az evangélikusokat az ünnep megélésében. A magunk oldaláról a legjobb formának az egyes ember bemutatását, az egyéni hitvallások összegyűjtését találtuk. Az előkészületek során örömmel ismertük fel, hogy sokan vannak, akik beszélnek a hitükről, vállalják, sőt egzisztenciális kérdésként élik meg, hogy evangélikusok” – mondja két szerkesztő. Azt tervezik, hogy két év alatt valamennyi evangélikus anya- és leánygyülekezetet felkeresik.

„Számunkra a legkisebb gyülekezet ugyanannyira fontos, mint a legnagyobb. Ahol eddig voltunk, mindenhol megélhettük, hogy egy közösség tagjai vagyunk.”

A projekt Facebook-oldalát már itt meg lehet nézni, a blog pedig hétfőn startol, és a lathatoan.hu oldalon lehet majd elérni.

Fotó: Magyari Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4911843069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása