Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

5 érv, amiért ott kell lenned a Szélrózsán!

Az időjárás a lehető legkellemesebb, véget ért a tanév és a vizsgaidőszak, és a találkozó a nyár kellős közepén lesz. Ha ez még mindig nem lenne elég indok, miért kell ott lenned az idei Szélrózsán július 13. és 17. között Gyulán, plusz öt érvet sorolunk, hogy még ma lecsapj az utolsó kedvezményes jegyekre!
 277221956_10159991871013431_3181576928654273119_n.jpg

  1. Zene nélkül nincsen fesztivál

A nyári fesztiválok alapja, hogy pazar zenei kínálattal, koncertekkel várják a résztvevőket. A Szélrózsán sincs ez másképp, hiszen minden napra jut legalább egy keresztény könnyűzenei koncert: fellép Gyulán a M.Is.K.A, a Lift!, a Gábriel, a Large Room, a Közel és még sokan mások. És persze nem hiányozhatnak a legnagyobb fesztiválkedvencek sem: a Kelemen Kabátban, a Blahalouisiana, a Galaxisok és a Lóci játszik.

Ha nemcsak hallgatni szeretnéd a zenét, de hallani is szeretnél róla, érdemes szétnézni a heti programok között: a FunFészekben a keresztény könnyűzenéről Ferencz Péterrel, a Peet Project banda alapítójával, valamint Balla Gergellyel, a Platon Karataev zenekar énekes-dalszerzőjével is beszélgetünk majd.

  1. Támadnak a dinoszauruszok – Programok a legkisebbeknek

A Szélrózsa a legifjabb evangélikus fesztiválozóknak is lehetőséget nyújt egy kis kikapcsolódásra, kiszakadásra a bölcsis/ovis/kisiskolás hétköznapokból. A minidiszkó, a baba-mama lapozó, a „tipegő áhítat” és a Kerekítő programon túl egy egészen különleges diskurzus részesei lehetnek a legnagyobb evangélikus dinoszauruszrajongók. A Luther Kiadó gondozásában hamarosan megjelenő Dinós áhítatok című könyvről beszélget a kötet fordítója, Balicza Klára, valamint egy igazi dinószakértő, Gasparik Mihály, aki az őslények világába kalauzolja az érdeklődőket. A kötetet kedvezményesen előrendelheted a Luther Kiadó weboldalán, de helyben is lesz lehetőséged megvásárolni a Lehetőségek Piacán – egyenesen frissen és ropogósan a nyomdából!

  1. Fiatalokról nem csak fiataloknak

A Szélrózsa számos szórakoztató programja mellett nem feledkeztünk meg arról sem, hogy napjaink legégetőbb problémáira és az ifjúságot érintő társadalmi kérdésekre is válaszokat keressünk és kapjunk. Az előadásokon lesz szó a klímagazdálkodásról, arról, hogyan van jelen a házasság, a család és a szexualitás témája az Ószövetségben, valamint beszélgetünk a kereszténység jövőjéről egy kereszténység utáni világban; azt a kérdést is feltesszük, hogy vajon hogyan gondolkozunk a kamaszkor után, és miként vélekedünk a húszas éveinkről.

A környezetvédelmi előadásokat és programokat az Ökosátorban találod, az Egyetemi Campus a nagybetűs kérdésekre segít válaszokat találni, az önismeretért és lelki feltöltődésért a Küldetés sátrat keresd.

  1. Irodalomról mindenkinek

A fesztivál csendesebb perceiben jó érzés elvonulni és lazítani egy jó könyvvel. Ha még nem tudod, milyen könyvet hozz magaddal, halkan megsúgjuk: a Szélrózsán is bőven lesz lehetőséged bevásárolni olvasnivalókból!

Koczor Tamást legtöbben iskolalelkészként ismerik. Sietős történetek és Ráérős történetek című könyveiről, humorról, őszinteségről, történetmesélésről is kérdezi majd a szerzőt, valamint a szerkesztőt, Boda Zsuzsát Cselovszky Klára és Kézdi Beáta a Luther Kiadó sátrában.

A 2021-es év egyik legizgalmasabb könyvéről, az És te mit kaptál?-ról Wolf Kati énekesnővel beszélgetünk, aki nemcsak a kötet lapjain osztja meg gondolatait az önkéntes munka fontosságáról, de személyesen is mesél az ajándékozás öröméről. Ha még nem szerezted be a könyvből a saját példányodat, siess, mert a Szélrózsán dedikálásra is lesz lehetőség!

A kortárs magyar irodalom meghatározó alakjának, a 2021-es Libri Közönségdíj nyertesének, Grecsó Krisztiánnak a főelőadását pedig július 14-én hallgathatod meg. A költő, író és dalszerző hitről és irodalomról beszél majd a Torony színpadon.

  1. Sosem fogsz unatkozni

A 2022-es Szélrózsán sosem maradsz program nélkül! A koncertek, beszélgetések, játékok, áhítatok, színházi előadások mellett bátran nézz szét a Lehetőségek Piacán is, valamint ne felejtsd el átmozgatni magadat, és akár nevezz be a Szélrózsa-futóversenyre is. A Torony színpad nemcsak nagykoncertek helyszíne: minden délelőtt egy-egy főelőadás várja az érdeklődőket. A lelki töltődésedet pedig minden reggel és este áhítatok biztosítják, de lesznek természetesen más lelki alkalmak és elmélyülési lehetőségek az öt nap alatt.

Bővebb információért látogass el a Szélrózsa oldalára, és nézz szét a programok között, hogy semmiről se maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3717877641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása