Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Mit vagy kit ünneplünk húsvétkor?

Nagypénteken meghalt, húsvét vasárnap hajnalra feltámadt Jézus Krisztus, Isten Fia. De miért történt mindez? Mit tudunk a kereszténység legnagyobb ünnepéről? Miért fordult Jézus ellen pár nap alatt az őt ünnepelő virágvasárnapi tömeg? Honnan tudjuk, hogy tényleg meghalt a kereszten? És a feltámadással mi a helyzet: meddig tudjuk dokumentálni, és hol kezdődik a  húsvéti hit? Hogyan lehet találkozni ma is az élő Jézussal? Megannyi kérdés, amelyet szabad és kell is tisztáznunk! Dr. Gáncs Tamás evangélikus lelkész hívők és kételkedők számára egyaránt tiszta, egyenes válaszokkal szolgál. A beszélgetőtárs: Stifner-Kőháti Dorottya

christi-marcheschi-fqzohgymktg-unsplash.jpg

 Borítókép: Unsplash.com/Christi Marcheschi

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3617807171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása