Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Őszintén és építkezve

Megjelent az Evangélikus Élet magazin legújabb száma! Egyházunk hitéletet erősítő, színes, kulturális, családi magazinjának mostani megjelenési dátuma egybeesik a házasság hetének (február 13–20.) kezdetével, így a házasságról – örömeiről, buktatóiról, a közös istenkeresésről – szóló cikkekkel is készültünk olvasóinknak.

Kézdi Beáta

liv-bruce-odihqypcuuk-unsplash.jpg

„A házasság nem cél, amellyel minden rendbe tehető, hanem Istentől kapott ajándék, egy olyan életforma, amely paradox módon megtartóerő akkor is, amikor nincs minden rendben” – írja Baranyayné Rohn Erzsébet a házasság hetére szánt, mélyen elgondolkodtató jegyzetében, melyben szó esik a látott, családi és egyéb mintákról, illúziókról, szerelemről.

Címlapunkon Antal Adrián látható családjával. Magyarország futballal foglalkozó legnépszerűbb oldalának, a TrollFocinak a szerkesztője büszkén beszél evangélikusságáról, ökumenikus házasságáról, miként arról is, hogy sokszor vállalja az építő vitákat Istenről, hitről, akár még vidéki meccsek látogatásakor is.

A német pietizmusnak a magyarországi evangélikus diakóniára tett hatásairól írt izgalmas történelmi visszatekintőt Kondor Boglárka. Cikkéből megtudhatjuk, hogy a reformáció megindulása után két évszázaddal az egyház ismét megújuláson ment keresztül, és ennek hatására számos kezdeményezés bontakozott ki, amelyeknek köszönhetően a 19. század utolsó éveiben Magyarországon is elkezdődhetett a diakóniai szolgálat.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem színes kínálatát személyes hangvételű összeállításban mutatjuk be, hiszen az intézménybe a leendő lelkészek, hittanárok mellett például mentorpedagógus-jelöltek is járnak. A hallgatók gondolataival is szeretnénk meghozni a kedvet fiataloknak és idősebbeknek egyaránt a jelentkezéshez. Egyházunknak szüksége van most is nagyon az utánpótlásra, ahogyan az egymás iránti szeretetre és az őszinte közösségépítőkre is.

22_05-06.jpg

Borítókép: Unsplash.com/Liv Bruce

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1417339616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása