Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Melyik a legismertebb jézusi példázat? – Most eláruljuk!

Ha csinálnánk egy közvélemény-kutatást azzal a céllal, hogy felmérjük a jézusi példázatok ismertségét a hívő emberek között, akkor a tékozló fiúról szóló minden bizonnyal Top 3-as lenne. De az is lehet, hogy az első. Ha ugyanezt a kutatást elvégeznénk nem hívő emberek között, szerintem akkor is ugyanezt az eredményt kapnánk. 

Szerző: Kovács Viktor

shelby-miller-skoibdygxdi-unsplash.jpg

Persze ezzel nem azt mondom, hogy ismert a példázat tartalma, legkevésbé a jelentése, illetve a jelentései, de maga a sztori mindenképpen. Sokszor beszélnek világi körökben is „tékozló fiúkról”, akik elmennek, majd visszajönnek.

A bibliatanulmányok második évadának negyedik epizódjában részletekbe menően, apró nüanszokat is érintve fogjuk tárgyalni ezt az igen népszerű példázatot, hogy aztán a segítségükkel összeálljon egy nagy kép, amely magyarázatot adhat arra, hogy nem véletlen, hogy pont ez a példázat az, amely a könyökünkön jön ki.

Az adás itt tekinthető meg a YouTube-on.
A bibliatanulmányok második évadának lejátszási listája itt található.

Borítókép: Unsplash.com/Shelby Miller

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7716777024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása