Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Ez az a Bibliai ige, amit minden hívő kívülről tud
A dióhéj-evangélium

Az ember alapvető szükséglete a válaszok megtalálása. Egy kérdőjel vagy éppen a három pont nem elégíti ki az emberiség nagy részét. Ezenfelül a legtöbb ember egyszerű válaszokat keres, legalábbis rövideket. A válaszok azonban nagyon sokszor sem nem egyszerűek, sem nem rövidek.

Szerző: Kovács Viktor

 john-price-razqizox3mu-unsplash_1.jpg

Ha van igevers, amelyet szinte minden hívő ember kívülről tud, akkor az a „János-három-tizenhat”. Ez a név és a hozzá tartozó két szám a bibliai tanúságtétel egyik csúcspontja. Jézus Krisztus szolgálata egy mondatban. Rövidnek és egyszerűnek tűnik. Pont olyan, mint amilyenre igényünk van, igaz? Ez a mondat azonban, amely csupán huszonegy szó és százhárom karakter (szóköz nélkül), olyan mélységeket, magasságokat és összefüggéseket rejt, amelyek vizsgálata után nyilvánvalóvá válik, hogy tartalmában se nem egyszerű, se nem rövid, de döbbenetesen fantasztikus.

Hivatkozott korábbi adások (a linkek a szövegre kattintva elérhetőek):

A bibliatanulmányok második évadjának lejátszási listája

A bűnről szóló adások:

  1. Mi ez a bűnmánia a keresztényeknél?
  2. Tényleg a kígyó hibája?

Az eleve elrendelésről
A kozmikus megváltásról
A Szentháromságról szóló adások lejátszási listája

 Az eredeti YouTube-videó linkje

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5616707860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása