Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Minden, amit az ember teremtett, igen jó. Ja, nem!

Sokféle kapcsolódásunk lehet Istenhez. Számomra az egyik legfontosabb a teremtettségem. Az, hogy őtőle – vagy ha úgy tetszik – belőle származom. És ebben osztozunk mindannyian, mind a lassan nyolcmilliárd ember. Nem számít, hol élsz, milyen vagy, mit teszel. Teremtmény vagy, teremtmény vagyok.

Szerző: Kovács Viktor

jametlene-reskp-1zrmk9wrzx4-unsplash.jpg

Éppen ezért a teremtettség az ökumenének, azaz a keresztények egységét munkáló mozgalomnak is fontos útja. Erre az útra lépünk most Erlitz Anita református lelkipásztorral. Laza keretben beszélgetünk mint barátok, testvérek és szolgatársak.

Mit jelent a teremtettség számomra? Mit jelent, hogy Isten képmásai vagyunk? Hogyan értelmezzük a teremtéstörténetet? Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.

Ez a beszélgetés egy négyrészes sorozat, az Igebeszéd rovat első évadának első epizódja.

 Hivatkozott korábbi adás:
Keresztény vagyok. Mit kezdjek az Ószövetséggel? 

Hivatkozott könyvek:
Varga Gyöngyi: Nomád teológia
Yuval Noah Harari: Sapiens 

Hivatkozott filmek:
Kapcsolat (1997)
Matrix (1999)
Avatar (2009)

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6816681440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása