Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Életben maradni

Pumpálták a mellkasát, de már nem tudták megmenteni. A hírekből utóbb az derült ki, nem baleset történt, és nem is hirtelen rosszullét miatt feküdt a földön. A bevásárlóközpont tetejéről ugrott le…

Szerző: Vitális Judit

lucas-favre-jnoncffwrna-unsplash.jpg

A busz ablakából egy pillanatra szemtanúja lehettem a mentősök küzdelmének. A szerkesztőségbe siettem éppen, vártak a kinyomtatott oldalak, hogy még utoljára átolvassam a cikkeket, mielőtt ebben a beköszöntőben olvasóink figyelmébe ajánlom őket. Már fogalmaztam a mondatokat, amelyekkel majd indítom ezt a néhány sort.

Óvni, védeni magunkat és szeretteinket ösztönös törekvése valamennyiünknek – a natúrkozmetikumokat gyártó, hívő evangélikus gyógyszerészt bemutató riportunk kapcsán jutott ez eszembe. De eszembe juthatott volna azoknak az édesanyáknak a vallomásait olvasva is, akiket a munka és a család összeegyeztetéséről kérdeztünk.

Ezekben a cikkekben és további írásokban is megjelenik a közösség, alkossák azt vér szerint is összetartozó vagy egyazon munkahelyen dolgozó emberek, egy rend(ház) szerzetesei, egy település lakói – vagy épp a gyülekezetek, az egyház tagjai. Szinte mindig bebizonyosodik, hogy egyedül, társak nélkül nem boldogulunk; szükségünk van egymásra, ezért maradhattunk meg eddig, ezért vagyunk itt most, és ez a kulcsa a jövőnknek is.

Múlt, jelen, jövő hármasából pedig – miként arra a Szélrózsa-piknik igehirdetője is rámutatott – a jelen pillanat a legfontosabb:

most kell találkoznunk, most kell megszólítanunk egymást, most kell elmondanunk azt az imát vagy megtennünk azt a cselekedetet, amelyre a Szentlélek indít bennünket, most kell a szeretet parancsát követnünk és a Szeretet bennünket hívó, minket megmenteni akaró hangját követnünk.

Ahogyan Gáncs Tamás jegyzetében is olvashatjuk: így fogunk túlélni, életben maradni – sőt az Életből táplálkozni.

b1_2021_31-32.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A borítókép illusztráció, forrás: lucas Favre / unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9216649708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása