Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hogyan készül a vasárnapi prédikáció? – Most eláruljuk!

Sokan sokfélét képzelnek arról, hogy mit csinál egy lelkész, egy pap, mi a munkája. Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy vasárnap délelőtt biztosan megtalálni őt a templomban, amely évszázadok, sőt évezredek óta a papok munkájának fő helyszíne. A vasárnapi istentisztelet egyik központi eleme pedig a prédikáció, azaz az igehirdetés.

Szerző: Kovács Viktor

_17_video_hogyan_keszul_a_vasarnapi_predikacio_hatter.jpg

A prédikációhoz szinte mindenkinek kapcsolódik valamilyen élménye. Akár a vasárnapi, templomi istentiszteleten, akár esküvőn, akár temetésen vagy más egyházi(as) alkalmon volt szerencséje (vagy szerencsétlensége) találkozni ezzel a műfajjal. De még akinek soha semmi köze nem volt semmilyen egyházhoz, annak is van elképzelése arról, hogy milyen lehet.

Engem mindig is lenyűgöztek a Hogyan készül? tévéműsorok, videók. Nagyon izgalmas végigkövetni azt, ahogyan egyes hétköznapi vagy épp nagyon különleges tárgyak, eszközök elkészülnek, használatba kerülnek. Ebben a videóban azt szeretném bemutatni nektek, hogyan készül a vasárnapi prédikáció, mi van benne, mi van mögötte és – legfőképpen – ki van fölötte.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5816498892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása