Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Valódi fehér karácsonyt vágyunk és kívánunk!

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb, december 20-án megjelenő számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta
 white-christmas-germany_1.jpg

Idén hosszú adventünk van, hiszen már szenteste előtt éghet a negyedik gyertya, így még kap(t)unk négy napot a készülődésre, arra, hogy ne kapkodva, idegesen zuhanjunk bele a várva várt ünnepi estébe. Sokszor időhiánnyal küzdünk, van, amikor pedig idegesítően lassan telnek az órák, napok, az idő mégis mindig lehetőséget kínál. Éljünk vele jól idén is.

Ünnepi lapszámunkba öt – egyenként is, de együtt még inkább – fontos „karácsonyi tényezőről” írt továbbgondolásra indító meditációt Mesterházy Balázs: az időről, az örömről, a fáról, a születésről és a boldogságról. Az ünnepi igemagyarázatok egyikéből, Szabó Lajos írásából egy mondatot a címlapon is kiemeltünk: idén is kaptunk – nem is egy! – ajándékot a Teremtőtől, ezekről se feledkezzünk el a fa alatt állva.

„Jézus az egyedüli tiszta, az egyedüli fehér. És ő azért jött közénk e bűntől szennyezett világba, hogy megtisztítson minket, és a maga népévé tegyen. Nem mi megyünk hozzá. Ő jön felénk. Ma is. Karácsony ott van, ahol Jézus megjelenik, és az evangélium megszólal” – ezt már Weltler Gábor írja a valódi fehér karácsonyról szóló cikkében.

Végezetül a Sefcsik Zoltánnal készült interjút ajánlom olvasóink figyelmébe. „Talán idén éppen az a nagy ajándék, hogy mentesítve vagyunk a számos külsőségtől, így talán a lényegre találunk rá” – mondja a szekszárdi lelkész, rámutatva: új lehetőségeket is kínálhat az idei, szokatlan körülmények között elérkezett ünnep, a mindannyiunk számára ismeretlen helyzet. „…az Immánuel azt is jelenti – folytatja a gondolatot –, hogy ha ma nem tudunk templomba menni, akkor a templom jön el hozzánk. Isten annyira komolyan vette, hogy velünk van, hogy templommá szenteli a mi együttléteinket.”

Valóban boldog, igazán fehér karácsonyt és Istentől áldott új évet kívánok minden olvasónknak!

evelet_1216-30.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr216340188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása