Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

A cipő

Szerző: Füller Tímea

md-zahid-hasan-joy-fz-jpkn9mmi-unsplash.jpg

Ez volt az első netes rendelése. A neje sokáig nézelődött a különböző felületeken, míg kiválasztotta neki azt a furcsa, hosszúkás, fényes cipőt. Azt mondta, itt az ideje, hogy belejöjjön a számítógép használatába. Nem olyan idős még. A férfi tétován kattogtatott, míg a kosártól a kész gombig elért. Éppen a jótékonysági báli szezon kezdetén tartottak.  

Először idegeskedett miatta a felesége, hogy nem érkezik meg az a lábbeli, mire kellene. De aztán az élet minden területén leálltak a dolgok a pandémia miatt, és az idő szétfolyt, mint napon a hóember. Senki sem tudta, mi lesz eztán, és az egész cipőügyről megfeledkeztek.

Egy borús júniusi napon aztán mégis becsengetett a futár a csomaggal. A nő éppen időpontot egyeztetett a fodrászával. Mobillal a kezében vette át a cipősdobozt, és unottan – bontatlanul – dobta be a férje többi holmija közé. Rá se nézett.

Végül a masszőrfiú nyitotta ki a csomagot.

– Miért nem küldted vissza? – nevetett, mikor a nő elmesélte a malőrt. – El se hiszem!

A nő kacéran nézett a szemébe.

– Kár lett volna. Épp a te méreted – mondta. – Én kérem, hogy fogadd el. Csak egy pár cipő, hidd el... Nem ezen múlik. Mind koldusok vagyunk, ez az igazság.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5316205566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása