Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Reformáció hava

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

aaron-burden-ebkx-iwy1nq-unsplash.jpg

Mire e lapszámot kézbe veszik kedves olvasóink, már a reformáció hónapjának szinte a közepén tartunk. És bár ebben az évben ez a hónap is másként alakul, mint terveztük, magazinunk fókuszában mégis a reformálás, a változás, illetve a leltárkészítés van, mert ez utóbbi nélkül nem lehet változtatásba kezdeni.

Gáncs Tamás így ír Élő víz rovatának aktuális cikkében: „Leltárt készíthetünk: eddigi életünkről, de a mögöttünk lévő, felforgatott fél évről is.” A kelenföldi igazgató lelkész azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy mindehhez önvizsgálat kell, és tanulnunk kell azt is. Ahogy talán újra kell tanulnunk ünnepelni, a vasárnapot újfent megszentelni; erről szól Fabiny Tamás elnök-püspök személyes hangvételű cikke az Égtájoló rovatban.

„Számomra a hit a kegyelem elfogadása. A hit és annak elmélyülése folyamatos esemény az életünkben” – ezt már Csermely Péter akadémikus, hálózatkutató írja egyik izgalmas blogbejegyzésében, amelyet Tallózó rovatunkban találnak.

Akár úgy is érezhetik többen, hogy túl sokat foglalkozunk a koronavírus-járvánnyal, a korlátozásokkal és a következményekkel, arról azonban talán kevés szó esik, hogy mi a dolgunk keresztényként a járványhelyzetben. Mi a felelősségünk, mi a mindennapi teendőnk hívőként? – ezekre a kérdésekre ad választ Nagy Zoltán esperes rövid és kristálytiszta szövege. És azt javaslom, ne lapozzák át Füller Tímea Piros, piros! című tárcáját se.

Végül hadd említsem meg lapszámunk kulturális vonatkozású cikkeit. Morális kérdéseket feszegető színdarabokról, lelki küzdelmet bemutató romantikus filmről írunk, és felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét a Luther Kiadó újdonságaira, Dietrich Bonhoeffer Közösségben, illetve Füller Tímea Holtág című kötetére. Ez utóbbiról Pángyánszky Ágnes írt értő, az örök élet reménységét hangsúlyozó ajánlót.

2020_39-40_b1_00.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr8116230924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása