Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

(Érték)teremtés

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

krzysztof-niewolny-c3rwaj8l3m8-unsplash.jpg

Szeptember végén, október elején – már hagyományosan – idén is megtartják a teremtés hetét. Az ökumenikus kezdeményezés célja évente ráirányítani a figyelmet a teremtett világra.

Lapszámunkban ezúttal több olyan írást is kínálunk, amelyek alkotó, értékteremtő embereket mutatnak be. Elsőként hadd említsem meg Farkas Anna tervezőgrafikust, aki nemcsak a lapunkat is gondozó Luther Kiadónak tervezte meg a logóját, hanem például a Zeneakadémiának és a Magvető Kiadónak is, és most doktori munkájával nemzetközi elismerésben részesült. Minderről kérdeztük interjúnkban.

Ellátogattunk Nyíregyházára, hogy bemutassuk azt az értékteremtő munkát, amely a hajléktalanok foglalkoztatására irányuló országos mintaprogram részeként zajlik. A szabolcsi megyeszékhelyen 2017-ben egyházunk varrodát alapított, ahol a családok átmeneti otthonának vagy épp az átmeneti szállónak a lakói készítenek különleges és praktikus textíliákat. Például a mostanában – sajnos – mindennapos viseletnek számító maszkokat is, mégpedig különféle mintákkal. Bizonyára sikert fog aratni az egyedi, Luther-rózsával díszített maszk – ez is, és jó néhány más mintájú is megvásárolható kiadónk könyvesboltjában.

Sok-sok imádság, beszélgetések és hosszú előkészületek után tavaly novemberben nyílt meg egy közösségi helyszín a Pest megyei Pilisen. A Bizsu-házról, az ott zajló, a felzárkóztatást segítő munkáról Ittzés Szilvia írt személyes hangú beszámolót.

A teremtés tematikus hetére és a természetre gondolva pedig nincsen jobb alkalom a mostaninál, hogy közreadjuk Misefán készült mézes-málnás riportunkat. A Zalaegerszeg melletti településen élő, méhészkedő Németh Virágon és családján messziről látszik: szívvel-lélekkel végzik munkájukat, mégpedig úgy, hogy mindeközben műveljék és megőrizzék azt a földet, amelyet a Teremtőtől kaptak.

2020_37-38_b1_00.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5216208750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása