Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Evangélikus programok az Ars Sacra fesztiválon

A szeptember 12–20. között zajló Ars Sacra fesztivál evangélikus programjaiból válogattunk a teljesség igénye nélkül. Cikkünk publikálásának idején ezeket a programokat mint megtartandókat hirdetik; reménység szerint az aktuális járványhelyzet nem szól közbe...

Szerző: Kézdi Beáta

index2020.png

Német romantikusok és ma élő magyarok imái 

A kelenföldi evangélikus templomban (Budapest XI. kerület, Magyari István utca 1–3.) szeptember 12-én 18 órakor. A műsor: Joseph Rheinberger: F-dúr Missa brevis (Op. 117.); Uzsaly Bence: Surrexit! (ősbemutató); Orbán György: 126. zsoltár; Felix Mendelssohn-Bartholdy: Drei Geistliche Lieder. A Gesualdo kamarakórus énekel, vezényel Uzsaly Bence.

Gyukics Péter fotókiállítása

A dunaújvárosi evangélikus templomban (Dunaújváros, Szilágyi Erzsébet út 34.) Ég és föld találkozása a korszerű templomépítészetben II. címmel. „1945–1980 között körülbelül ötszáz templom épült. Ezen a fotókiállításon harmincról láthatók fotóim” – ajánlja az alkotó a szeptember 12–20. között napközben látogatható tárlatot.

Felekezettörténeti séta Óbudán

A szeptember 13-án 14 órakor kezdődő programon meglátogatják Óbuda vallási életének 18–20. századi színtereit: a Szentháromság-szobrot, a Szent Péter és Pál-templomot, a zsinagógát, a református és az evangélikus templomot; lehetőség szerint templombejárásokkal. A maximális létszám huszonöt fő. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a programok@obudaimuzeum.hu e-mail-címen.

„Ajtódnál valaki megáll.”

Interaktív istentisztelet Istent keresőknek, elmélyülni vágyóknak, igényes zenét szeretőknek, kicsiknek és nagyoknak, párhuzamos programkínálattal gyermekeknek a mezőberényi evangélikus templomban (Mezőberény, Kossuth Lajos tér) szeptember 13-án 10 órai kezdettel.

A cimbalom egyházzenei szerepe.

A rákoshegyi evangélikus templomban (Budapest XVII. kerület, Tessedik tér 1.) szeptember 17-én 18 órakor kezdődő koncerten dr. Herencsár Viktória cimbalomművész, a Cimbalom-világszövetség elnöke zenei példákkal illusztrálva ismerteti meg a közönséggel a cimbalom nemzetközi egyházzenei történetét, irodalmát.

Sándy Gyula építész munkásságát bemutató előadás

A Rákospalotai Múzeumban (Budapest XV. kerület, Pestújhelyi út 81.) szeptember 19-én 14–15 óra között Sándy Gyula evangélikus építész (1868–1953) munkásságáról tart előadást Bodó Péter művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa, majd templomnéző séta indul a pestújhelyi evangélikus templomban. A gyülekezetet bemutatja Szabó B. András, a Pestújhely–Újpalotai Evangélikus Egyházközség lelkésze.

Borítókép: ars-sacra.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6816182088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása