Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hatékony működés

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

T. Pintér Károly

 aaron-burden-5c5vcfshods-unsplash.jpg

Olvasom, hogy „a koronavírus-járvány pár hónapja alatt rengeteg munkáltató döbbent rá arra, hogy a korábban kockázatosnak tartott távmunka valójában nemhogy nem okoz visszaesést, de még növeli is a hatékonyságot”. A Twitter cégvezetője még májusban közölte munkatársaival, hogy ha akarnak, az idők végezetéig dolgozhatnak otthonról, az elmúlt héten pedig a japán Fujitsu jelentette be, hogy maximális rugalmasságot biztosít nyolcvanezer (!) alkalmazottjának. Nyilvánvaló, hogy számos más munkahely viszont képtelen lenne funkcionálni (gyártani, szolgáltatni stb.) dolgozóinak fizikai jelenléte nélkül.

Mindeközben az egyházak, illetőleg a gyülekezetek legalább annyira igénylik a hitélet valódi közösségi alkalmait, mint amennyire – a hitélet személyes megélése szempontjából – nélkülözni is tudják azokat. Magazinunk e számában több írás is foglalkozik a veszélyhelyzethez való keresztény viszonyulással. Miután e pandémia számos területen sejtet paradigmaváltást, a „hatékony”, biztos kapaszkodót keresőknek jó szívvel ajánljuk dr. Csermely Péter akadémikusnak a Tallózó rovatunkban közölt jegyzetét.

Evangélikus gyülekezeteket bemutató riportsorozatunk mostani állomása a balatonboglári egyházközség. Templomát az a Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte, akinek búcsúztatása lapunk megjelenési dátumának napján, július 19-én délután lesz Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban, s akinek július 2-i halála építészkollégáját, Benczúr Lászlót indította személyes megemlékezésre.

Az Oratio Oecumenica megírására felkért lelkészek nevét nem szoktuk feltüntetni, noha ez az egyetemes könyörgés az Evangélikus Élet egyik legfontosabb eleme. És micsoda kegyelem, hogy imáinkkal nemcsak közösségben, de belső szobánk magányában is élő – és hatékony – kapcsolatot „működtethetünk” az Úrral!

2020_27-28_kicsi.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr10015994084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása