Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Megtalálni a lehetőséget
Ajánló az Evangélikus Élet legújabb számához

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

ben-white-4k2lip0zc_k-unsplash.jpg

Mire e lapszámunk megjelenik, vége a tanévnek, sokan talán már meg is kezdték a nyári szabadságukat, de még mindig érezzük az elmúlt időszak, a világjárvány hatásait. „Neked mi a személyes történeted erre az évre? […] Látod az új utat, az új lehetőséget?” Lázár Zsolt esperes teszi fel ezeket a megfontolandó kérdéseket az Égtájoló rovatban megjelent cikkében, amelyekre érdemes mindannyiunknak megkeresni a saját válaszainkat.

„Amikor a legeslegnagyobb bajban vagyunk, és igazán egyedül érezzük magunkat […], Jézusnak van mondanivalója” – ezt már Stifner-Kőháti Dorottya írja jegyzetében, amelyben újfent felhívja a figyelmet a bibliaolvasás fontosságára és az Isten igéjéből kapható erőre.

Gáncs Tamás az elszalasztott alkalmas pillanatokról, a későbbről, a soháról, illetve az idő kérdése által a kegyelemről és az abban való bizalomról gondolkodik az Élő víz rovat aktuális cikkében.

Arról is beszámolunk, hogy a szerkesztőség két munkatársa hogyan jutott el június 4-én, a nemzeti összetartozás napján Felvidékre, a sajógömöri evangélikus gyülekezetbe, hogy a hazánktól elszakadt testvérekkel közösen emlékezhessen meg a száz évvel ezelőtti békediktátumról.

A rendkívüliben is megtalálta az örömöt a malomsoki evangélikus gyülekezet, amint kiderül lelkészének írásából. Egyházunk központi hírportálja, az Evangélikus.hu több lelkipásztort is megkért arra, számoljon be az elmúlt időszak tapasztalatairól, a templomok újranyitásáról. Weltler Gábor személyes hangvételű összefoglalója ezek közül az egyik.

Végezetül Ittzés Szilvia A tanárnő álmodik című írását ajánlom – nem csak pedagógusok és nem csak szülők figyelmébe – az előítéletekről és egy igazságosabb élet álmáról.

b1_20-07-05.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1015886416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása