Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Te mit cipelsz magaddal?

Meddig cipeljük még magunkkal a kacatokat életünk hátizsákjában? Az évek alatt felgyülemlett hibákat és bűnöket vajon mikor vesszük észre? Ha észrevettük, akkor vajon hajlandóak vagyunk-e változtatni?

Szerző: Németh Katalin

 omar-roque-z5ncx9p6avm-unsplash.jpg

Ha pedig a bűnös megtér, és nem követi el többé a bűneit, hanem törvény és igazság szerint él, akkor megmenti az életét. (Ez 18,27)

Pál írja: Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse, akik közül az első én vagyok. (1Tim 1,15)

Minden útra kelés előtt, reggelente bepakoljuk a táskánkat. Átgondoljuk, mire lesz szükségünk aznap, mit vigyünk magunkkal. Sokszor túlzásokba esünk, hiszen olyan dolgokat is beteszünk, amelyekről már előre tudjuk, hogy nem biztos, hogy kelleni fog. De azért elvisszük, egész nap cipeljük magunkkal a felesleges holmit is. Ha túl nehéznek bizonyul már napközben, akkor átnézzük, hogy mit dobhatunk ki, mit vehetünk ki belőle, mi az, ami felesleges.


Valahogy így vagyunk a hibáinkkal, bűneinkkel is. Cipeljük őket talán évek, évtizedek óta. Nehezen ismerjük el, és nehezen is változtatunk. Meg vagyunk győződve, hogy így jó. Nehezen térünk át más útra.
Jézus azért jött a földre, és azért vállalta a kereszthalált, hogy megszabadítson bennünket a bűneinktől. Napról napra lehetőségként kínálja fel számunkra, hogy keresztjéhez bármikor leborulhatunk, terheinket mindenkor letehetjük, és bűnbocsánatot kaphatunk.
Bátran pakoljuk ki életünk hátizsákjának felesleges terheit Jézusnál, hiszen ő azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse.
*
Köszönjük, Istenünk, hogy keresztedhez bármikor letérdelhetünk, és ott megpihenhetünk.
Köszönjük, hogy gondod van ránk, és terelgetsz bennünket életutunkon.
Köszönöm, hogy én is fontos vagyok neked, külön rám is gondod van. Ámen.

 

Az írás eredetileg megjelent az Útmutató oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr10015417104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása