Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hogyan pusztítja el az egyházat a politikai hatalomvágy?

Jogos-e az önvédelem, létezik-e igazságos háború, vállalhat-e katonai szolgálatot keresztény ember? Törekedhet-e az egyház arra, hogy hatalommal igyekezzen átformálni a világot? Mitől keresztény egy nemzet?

gr-stocks-iq9sajezkoe-unsplash.jpg

Gregory A. Boyd amerikai presbiteriánus teológus, igehirdető A keresztény nemzet mítosza című, a Luther Kiadó által megjelentetett könyvében felvetett kérdésekről beszélget Miklósné Székács Judit, a Luther Kiadó vezető olvasószerkesztője Szemerei Jánossal, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökével, Pángyánszky Ágnessel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének intézetvezetőjével és Nagy Szabolcs teológus doktoranduszhallgatóval.

Gregory A. Boyd: A keresztény nemzet mítosza Luther Kiadó, 2022. A könyv kapható a Luther Kiadó könyvesboltjában (Budapest VIII. ker., Üllői út 24.), illetve megvásárolható a kiadó webáruházában.

Borítókép: Unsplash.com/GR Stocks

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2617916927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása