Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hogyan kapcsolódnak a dinoszauruszok a Bibliához?

Isten valószínűleg a teremtés hatodik napján alkotta meg a dinoszauruszokat. Az őslények többsége szárazföldi állat volt, bár például a Xiaotingia nevű, főleg rovarokkal táplálkozó tollas faj kilétéről a paleontológusok régóta vitatkoznak, hogy valójában madár vagy dinó volt-e. Nem ez az egyetlen rejtély velük kapcsolatban. Ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – töretlen népszerűségnek örvendenek ezek a körülbelül hatvanötmillió éve kihalt élőlények. Michelle Medlock Adams a Dinós áhítatok – Ásd bele magad a dinoszauruszok és a Biblia világába! című könyvében a dinók bemutatása mellett a Szentírás üzenetét sem hagyja ki.

diplodocus.jpg

„Tudtad, hogy a Therizinosaurusnak akkora karmai voltak, mint egy kisebb kard, az Argentinosaurus pedig olyan nehéz volt, mint tíz elefánt? Gondoltad volna, hogy Isten egyedinek teremtett téged? Hogy ő az, aki átsegít a nehéz helyzeteken, és terve van az életeddel?” – olvashatjuk a Denise Turu által illusztrált könyv fülszövegének elején.

A Dinós áhítatok című kiadvány hetvenöt rövid, ám nagyon informatív fejezetben veszi sorra az egykor élt őslények családjának legkülönfélébb tagjait, miközben a Biblia vonatkozásait is előtérbe helyezi. 

Michelle Medlock Adams: Dinós áhítatok. Luther Kiadó, 2022. A könyv kapható a Luther Kiadó könyvesboltjában (Budapest VIII. ker., Üllői út 24.), illetve megvásárolható a kiadó webáruházában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9717914173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása