Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Elindult a Kötőszó podcastcsatornája
Evangélikusok a Spotifyon

Beszélgetések, prédikációk, igemagyarázatok, könyvbemutatók és még sok más tartalmas, hiterősítő vagy épp húsba vágó kérdést megválaszoló hanganyag várja az érdeklődőket a Kötőszó Spotify-csatornáján. De egy sor evangélikus kötődésű magyar zenei csemegével is kecsegtet a legnagyobb hanganyagmegosztó felület. Érdemes hát elmerülni a hanghullámokban.

neonbrand-plrlb68xpqi-unsplash.jpg

Korunk egyik legkedveltebb médiatartalma a podcast lett, amelyet autózás, séta, kocogás vagy akár főzés közben is hallgathatunk. Jó hír, hogy már egy ideje a Magyarországi Evangélikus Egyház is jelen van több folyamatosan bővülő csatornával a világ vezető hanganyag-szolgáltató platformján. A különböző evangélikus kötődésű zenekarok felvételei mellett podcastok, igehirdetések is meghallgathatók a Spotifyon. Garantáltan nem fog unatkozni, aki követni kezdi az alábbi linkeken elérhető megosztásokat.

Kötőszó-podcast
Az Evangélikus Információs Szolgálat csatornája könyvbemutatókat, tematikus beszélgetéseket és időnként vitákat is közread. A fiatalabb generációt, a keresőket, az érdeklődőket, az útközben levőket is megszólító tartalmak az ő kérdéseikre is keresi a válaszokat.

Evlelkész-podcast
Kovács Viktor ajkai evangélikus lelkész csatornája lélekről, életről, Istenről, spiritualitásról, hitről, egyházról és a Bibliáról szóló beszélgetésekkel. A fiatal vlogger évek óta a Kötőszó blog szerzőcsapatának tagja, aki saját podcasttartalmakkal is szolgál az Evlelkész csatornán.

Erős Vár-podcast
A Zsíros András evangélikus lelkész szerkesztette csatornán Lázárné Skorka Katalin lelkésznő és Nagy Zoltán evangélikus esperes meghívott előadókkal folytatott beszélgetései hallgathatók igen széles témakínálattal.

Prédikációk a fasori evangélikusoknál
Aradi György és Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin prédikációi mellett Csepregi András iskolalelkész igehirdetéseivel is frissül időről időre a budapest-fasori evangélikus templomból sugárzott csatorna.

Evangélikus zenekarok
Egy közös műsorlistán elérhető a Lift!, a M Is.K.A., a Gábriel, a Promise, a Közel, a Mandák Band és egy sor további kiváló evangélikus zenekar jó néhány száma. A csatorna szerkesztői a kiado@lutheran.hu címre várják az evangélikus kötődésű zenekarok, illetve dalok elérhetőségét, hogy újabb tartalmakkal bővülhessen a már most is változatos és színes élményt kínáló zenedoboz.

40 nap alatt az Én körül
Ezzel a címmel jelent meg 2019-ben Klaus Douglass és Fabian Vogt könyve a Luther Kiadó gondozásában, amelynek magyar evangélikus zenészek előadásában rögzített zenei melléklete már a Spotifyon is elérhető.

És még sokan mások…
Mindenképp érdemes böngészgetni a Spotifyon, mert egy sor további evangélikus kötődésű előadó (a Gábriel zenekar, Gryllus Dániel, az Izsóp és az Izsópka, a Jónás és Jézus rockoratórium, a Kaleidoszkóp Társulat, a Korál-sziget, a Közel együttes, a M.Is.K.A., a Promise, Smidéliusz Gábor és a Pécsi Evangélikus Egyházközség kórusa) felvételei közül is csemegézhetünk.

Borítókép: Unsplash.com/NeONBRAND

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5216869594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása