Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Kihívásra fel!

Dermedten állunk a naptár előtt, és azon morfondírozunk, mégis mikor szaladt el az előző (egyházi) év, és hogyan lehetséges, hogy újra itt toporgunk advent küszöbén? Előre rettegünk a ránk váró hajtástól, a közelgő ünnepről pedig csupán a tennivalók jutnak az eszünkbe? Vagy képesek vagyunk lelassulni, elcsendesedni, a karácsonyi készülődésbe nem beleőrülni, ezzel együtt pedig a külsőségek helyett az igazán fontosra figyelni?

Vitális Judit

laura-nyhuis-vg_b61t8efs-unsplash.jpg

„Ha komolyan akarjuk, hogy adventünk legyen, érdemes rá valóban kinyitni a szívünket és a szemünket” – írja a névleg a gyermekeknek szóló rovatunk vezetője. Huszonhat napra huszonhat játékos feladatot állított össze. A kalendárium „lapozásába” persze nemcsak a család apróbb, hanem a nagyobb tagjai is bekapcsolódhatnak. Készen állunk a kihívásra?

Fordított irányú bekapcsolódási lehetőségről ír Szemerei János püspök az Égtájoló rovatban, a konfirmáció előtti úrvacsoráról elmélkedve. A szentség vételének eddig csak a gyülekezetek felnőtt tagjai számára nyitva álló lehetőségével nagycsütörtök óta egyházunk zsinatának döntése értelmében a kisebbek is élhetnek – felügyelet mellett –, így részesei lehetnek az egymással és a Krisztussal való mélyebb közösségnek.

A vér szerinti, a lelki vagy épp a szellemi közösség fontosságáról, egymás támogatásának nagyszerűségéről több cikkben is szó esik. A fóti Mandák-villában működő Evangélikus Kántorképző Intézet munkatársai, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet kastélyosdombói szociális intézménye „sorsfordító házainak” lakói is sokat tudnak erről mesélni.

Ha már ától zéig kiolvasták magazinunkat, és további olvasnivalóra vágynak, rendeljenek a Luther Kiadó legújabb kiadványaiból: az adventi kedvezmények december 23-ig élnek. És gondoljanak másokra is, a kötetek ugyanis karácsonyi ajándéknak is kiválóak!

b1_21-11-28.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon

Borítókép: Unsplash.com/Laura Nyhuis

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1316764916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása