Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Üzenetátadás

Idén nyáron is megtelhetett muzsikával és jókedvvel a fóti Mandák-otthon épülete. Az Evangélikus Kántorképző Intézetben folyó sokrétű munkáról számol be Ecsedi Zsuzsa, lapunk Cantate rovatának vezetője, kedvet is ébresztve a kántorképző tanfolyamain való részvételhez.

Kézdi Beáta

neonbrand-zfso6bnzjtw-unsplash.jpg

„Olyan, mintha nagyon régóta ismernénk egymást a munkatársaimmal” – mondja munkahelyéről Serbán Tihamér számítógépes rendszergazda. Az egyházunk budapesti Üllői úti országos székházában dolgozókat bemutató Portré rovatunk interjúalanya arról is beszél, miért érzi otthonosan magát az evangélikus közösségben.

A kistarcsai Johannita Szeretetotthonban élők és dolgozók számára nagy áldás, hogy az otthon egyik lakója, a kilencvenhárom esztendős Kinczler Irén lelkész a mai napig örömmel szolgál. Az ő – reménység szerint olvasóinkat is megszólító – áhítatán jártunk, hogy elhozzuk a Zsófialigetből is Krisztus evangéliumát.

„A biológiai tényeket a biológiaórákon vesszük át a gyerekekkel. Törekszünk arra, hogy ne maradjunk az anatómia-élettan körében, hanem valamennyit beszéljünk arról is, mit jelent a szexualitás, a szerelem, a másik elfogadása, a felelősségvállalás. A gyerekek nyitott füllel fogadják, ha bármit »dadogunk« a szűk tananyagon túl, akár versek olvasásával, akár néhány személyes mondattal” – árulja el Kézdy Edit biológia–kémia szakos középiskolai tanár, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium intézményvezetője a fiatalok szexuális neveléséről szóló, a szülők, az iskola felelősségét, a mai magyarországi helyzetet és az egyházi iskolák gyakorlatait is bemutató összeállításunkban.

A most induló új tanév, új munkaév kezdetén az egyházunkban és egyházunkért dolgozók, a nevelési-oktatási intézményeinkben tanulók, szeretetotthonainkban élők és minden kedves olvasónk életére és munkájára Isten áldását kívánom!

b1_21_35-36.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr6316676914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása