Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Így befolyásolja az életed, hogy milyen Istenben hiszel!

Mert most tükör által homályosan látunk…” (1Kor 13,12) írja Pál apostol. Ennek a homályos látásnak nincs köze az idegekhez, a csapokhoz és a pálcikákhoz vagy az agy ilyen-olyan részeihez, hanem valahol nagyon mélyen, az emberség magjában létezik, és hatással van az egész életre és mindenfajta érzékelésre. 

Szerző: Kovács Viktor 

jeremy-perkins-7fosjvtutac-unsplash.jpg

Mindenki elképzeli valahogyan Istent, még azok is, akik nem hisznek benne. Abba azonban kevesen gondolunk bele, hogy az az istenkép vagy azok a istenképek, amelyek bennünk vannak, nem véletlenül olyanok, amilyenek, és hatással vannak a hitünkre, a vallásgyakorlásunkra és bizony arra is, hogy milyen Istent közvetítünk a többi ember felé. 

De vajon milyen istenképek vannak? Vannak jók és rosszak is? És mennyi köze van a bennem élő istenképnek magához a Mindenhatóhoz? És vajon mennyire homályos az a bizonyos tükör, amelyben látom vagy látni vélem magát Istent? 

Ilyen és hasonló kérdésekre keressük (és alkalmasint találjuk) a választ az e heti adásban Seben Glória evangélikus lelkésszel, pszichológussal, az Evangélikus Hittudományi Egyetem doktoranduszával.

Hivatkozott korábbi adás: Keresztény vagyok. Mit kezdjek az Ószövetséggel?

A borítókép illusztráció, forrás: Jeremy Perkins / unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5616667808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása