Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Fenntarthatóan, tudatosan, boldogan

Ordinációknak, iktatásoknak örvendhettünk az elmúlt hetekben, ezekről szóló írásainkat és a felszentelt, beiktatott lelkészeket ajánlom elsőként olvasóink figyelmébe. Kísérjük figyelemmel, támogassuk őket, és kérjük Isten áldását a szolgálatot most kezdők munkájára!

Kézdi Beáta

jasmin-sessler-zjyx5cyvcho-unsplash.jpg

Az igehirdető műhelyében című rovatunk legújabb írásában Rosenberger Tamást mutatjuk be; a Galgagyörki Evangélikus Egyházközség lelkésze az általa megélt lelki magasságról, az imádságdoboz hasznáról és a temető üzenetéről is szól.

Győri András Timótheus kollégánknak, az Evangélikus Információs Szolgálat operatőrének alázata, szakmai tudása az egész egyházban ismert és elismert. Vele készült interjúnk apropója nem más, mint nemrég megjelent, Merengő című kötete, de jóval több ez a beszélgetés, mint puszta könyvajánló.

Életmódmagazinok, szaktanácsadók, könyvek sora ígéri, hogy segít elérni a boldogságot. Népszerű teológia rovatunkban ez alkalommal Szabó B. András járja körül a boldogság témakörét– a teológiát híva segítségül.

A műanyagmentesség és a fenntarthatóság mellett elkötelezett evangélikusokat kérdeztünk – címlapfotónkat is adó – összeállításunkban arról, hogy mit tehet a hívő, a keresztény gyülekezet teremtett világunkért, az egyszer használatos műanyagok elengedéséért. Az ötleteket felvonultató cikk arra is rámutat, hogy már a gyermekeket is fontos környezettudatosan nevelni, és nemcsak most, a „műanyagmentes júliusban”, hanem egész évben tudatosan tennünk kell egyetlen közös otthonunk, teremtett világunk védelméért, értékeinek fenntartásáért.

Végül, de nem utolsósorban hadd ajánljam figyelmükbe a Luther Kiadó nyári könyvakcióját: nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz, nyáresti beszélgetésekhez kínálunk – augusztus 15-ig kedvezménnyel – rövid terjedelmű, de annál tartalmasabb olvasnivalókat.

b1_2021_29-30.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2216634470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása