Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Feltámadás és élet

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

religious-easter-crafts-1581712918.jpg

Jézus mondja: Én élek, és ti is élni fogtok” – olvassuk a húsvétvasárnap ünnepére kiválasztott újszövetségi igét (Jn 14,19) az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóban. Idén, amikor másodszor töltjük a húsvétot korlátozások között, látva a hírek elszomorító számait, értesülve családi, emberi tragédiákról – miközben sokaknak mindez nemcsak hír, hanem személyes tapasztalat –, ennél nagyobb bátorítást aligha kaphatunk.

Húsvéti lapszámunkban több lélek- és hiterősítő írást is kínálunk, ezért azt kérem kedves olvasóinktól: ha tehetik, adják tovább a magazint ismerőseiknek, barátaiknak, szomszédaiknak is akár. Az ünnepi és napi igemagyarázatok mellett most még inkább szükségünk van mindnyájunknak az evangélium üzenetére.

Lehet, hogy éppen „napi falatok” formájában. Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus esperes az e címmel frissen megjelent kötetében arra világít rá, hogy „Isten szeretete, jelenléte valóban mindenhol, a leghétköznapibb dolgokban is felfedezhető”. Egy-egy ilyen napi lelki falat „valóban kevés, hogy jóllakjunk, viszont arra elég, hogy megtartson, a lelki éhségen csillapítson” – vallja a szerző interjúnkban.

A tavasszal éledő természet most is a feltámadásra emlékeztet, ugyanakkor „»a jó fa jó gyümölcsöt terem« szintű alapigazság nem csupán szimbolikusan, de szó szerint is, a maga valóságában is üzen”. Ezt már Gáncs Tamás írja az útmutatást és a képmutatást megvizsgáló cikkében.

Végezetül Füller Tímea személyes hangvételű írására hívom föl a figyelmet. Az autizmus világnapja alkalmából a szerző a „másképp huzalozottak” számára kér megértést, elfogadást. A krisztusi „szeresd felebarátodat…” parancsolatot éppen most – egyre fogyó türelmünk és elbizonytalanodásaink közepette –, húsvétkor pedig különösen nem szabad szem elől tévesztenünk.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!

b1_21_13-14.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Borítókép: CountryLiving.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr7816487306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása