Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Vajon Jézus mit szólna a mai kapitalizmushoz? - Lelkészek válaszolnak (podcast)

Soha nem volt még egy olyan ügy, rendszer, ideológia, eszme vagy bármi, ami ahhoz hasonló egységbe kovácsolta volna az emberiséget, mint a jelen globális gazdasági rendszere. Létezhetnek etnikai, vallási, nemzeti, ideológiai vagy bármely ellentétek is a népek között, egy valami közös: a kapitalizmus és a fogyasztás. Hiszen „mindenkinek” az az érdeke, hogy a termék fogyjon… Emellett – keserű paradoxonként – talán még soha nem volt ember és ember ennyire távol egymástól gazdasági (anyagi) szempontból, mint ma.

Szerző: Kovács Viktor
b1a24055-a640-44f9-aef9-fa87ee4bb2ca.jpeg

Vajon miként szólna Jézus, ha a ma gazdasági rendszerében jött volna el? Létezik-e evangéliumi szempontból korrekt gazdasági rendszer? És ha igen, akkor a globális kapitalizmus megfelelne-e ennek? Mi a szerepük az egyházaknak a gazdasági életben? És mit tehet a keresztény ember, ha meg akar maradni kereszténynek gazdasági szempontból is? 

Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a választ dr. Szabó B. Andrással, az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatójával.



Hivatkozások:
Szabó B. András hivatkozott doktori dolgozata  (95. oldaltól)
A rendszerváltásról szóló adás

Kovács Viktor további érdekes tartalmait megtalálhatjátok a YouTube-on, a Spotifyon és a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3016394160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása