Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Miért kapnak frászt sokan az angyaloktól? – Most kiderül! (videó)

„Angyalok szózata minket is hív” – énekeljük a jól ismert Pásztorok, pásztorok című és kezdetű énekben. De vajon milyen lehetett ez a „szózat”?

Szerző: Kovács Viktor


cosmin-gurau-h9poahjt0_e-unsplash.jpg

Lukács evangéliumában ezt olvassuk: És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk.” (Lk 2,9) Mégis mitől rémültek meg a pásztorok? Hát nem inkább álmélkodni és csodálkozni kellett volna a sok „trombitáló” angyal láttán?

Nos, a válasz az angyalok kinézetében keresendő. Derítsünk hát most fényt arra, hogy hogyan néz ki egy angyal a Biblia szerint!

Az angyalokkal foglalkozó előző podcastadások:
Angyalok és démonok valóban léteznek?
Milyenek az angyalok? 

A sorozat lejátszási listája ide kattintva érhető el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr1216324196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása