Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Megújulás és erőforrás

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Kézdi Beáta

 martin-luther-statue-eisleben-germany.jpg

Reformációi lapszámunkat tartja kezében a kedves olvasó. Több írásnak a témáját adják tehát fontos októberi ünnepeink.

Mint ahogyan már előző lapszámunkban is szóltunk róla, a reformáció havában még inkább figyelhetünk a megújulásra, a változás, a változtatás lehetőségeire. Ezúttal Balicza Iván ünnepi igemagyarázata mellett Bácskai Károly, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Újszövetségi Tanszékének vezetője írt továbbgondolásra késztető ünnepi jegyzetet. „Az emberi közösségek számára minden időben nélkülözhetetlenek voltak az egyéni ötletek, a fejlesztés, az innováció. Ez azonban még nem minden! – hívja fel a figyelmet a lelkész szerző. – A másik ember szüksége, gondja legalább annyira fontos, mint a magunk teremtő találékonysága.”

Az 1956-os forradalomról, október 23. és az azt követő sorsdöntő napok egyházunkat érintő eseményeiről Mirák Katalin történész némileg formabontó, érdekes és persze informatív cikkével emlékezünk meg.

Címlapunkon Megyeri János szobrászművész munkája látható. A péceli, eredetileg jelmeztervezőként induló alkotó idővel a hiperrealista szobrászat felé fordult, így történt, hogy 2017-ben a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára életnagyságú és – amennyire csak lehet – élethű Luther-szobrot készített, a reformátort a 95 tétel készítésével átvirrasztott, átdolgozott utolsó éjszaka után, a kész művel ábrázolva.

Több írásban is előkerül a halottainkra való emlékezés, könyvet is ajánlunk, amely segítheti a szembenézést az élet végével kapcsolatos kérdésekkel, és ismertetjük a Luther Kiadó legújabb, mindennapi lelki épülésünket szolgáló köteteit; az egyik éppen Luther két bibliakommentárját kínálja, emlékeztetve arra is, hogy a Szentírás olvasása, az evangéliumból való töltekezés mindennapi megújulásunk erőforrása.

2020_41-42_b1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

Borítókép: Britannica.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2316249060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása