Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Fiúisten – 10 dolog Jézusról, hogy te is képbe kerülj

Jézus Krisztus élete, személye és cselekedetei a világtörténelem legkülönlegesebb történeteinek egyike. Egyszerű, hétköznapi, közvetlen jelleme mögött a mindenség Ura és Teremtője lakozott, és ez a furcsa kettősség örök időkre kérdések ezreit ébreszti a kor emberében. De kicsoda Jézus a hitünk szerint? Mi az a 10 legfontosabb dolog, amelyet érdemes tudni róla? Tartsatok velünk, és megtudjátok!

Szerző: Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté 

edward-cisneros-qsa-uv4wj0k-unsplash.jpg

Jézus Krisztus sokak számára pusztán történeti alak vagy vallásalapító. Nekünk, keresztyéneknek azonban egészen más. Mi látjuk a történetiségét és a világvallások szereplői között betöltött szerepét, számunkra mégis elsősorban személyes Megváltó, mellénk szegődő Fiúisten.

Sokszor leülünk a barátainkkal, lelkésztársakkal beszélgetni, és szinte minden alkalommal előkerül egy-egy jézusi gondolat, tanítás vagy épp történet. Jézus az Írás által megvalósította azt, amire oly sokan vágynak. Kétezer év óta élő, ható, emberek millióit befolyásoló valóság.

Hatása pedig szinte értelmezhetetlen a világ normálisnak mondott működésének összefüggésében. Hisz nem arra hív, hogy önmagunkat valósítsuk meg, hanem hogy kiüresítsük bensőnket. Nem arra hív, hogy meggazdagodva, hatalmunk birtokában éljük az életünket, hanem hogy mindenünket megosszuk a másikkal. Nem arra hív, hogy másokat eltaposva előretörjünk, hanem hogy észrevegyük magunk mellett a gyengét, az elesettet, a szegényt, a segítségre vágyót.

Jézus úgy hat, hogy közben nem pusztít, hanem épít! Nem elvesz, hanem ad!

A Szentháromság Isten lett látható benne a földi világon küzdő emberiség számára, és ha őt megismerjük, ha őt értelmezzük, ha vele foglalkozunk, akkor megtapasztalhatjuk az egyszerű igazságot. Az élő Isten elkezd működni a szívünkben, a lelkünkben, az értelmünkben! Áldott Jézusra találást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr9716080966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása