Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Kapcsoljunk ki!

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Antal Bálint

aleksandar-cvetanovic-cw_uvisxkci-unsplash.jpg

Home office-ból rendeljük házhoz szállítással az ebédet, karanténtornázunk, Skype-on sörözünk a barátokkal? Vagy csak múlt időben tettünk így? Kényszer volt, de sokunknak elegünk volt már ebből, a számtalan előny ellenére is.

Sokszor olyan érzésem volt, mintha egy gyönyörű vadasparkban csak kitömött állatok lennének. Lehet, hogy Jézus igéje, miszerint elég, ha ketten-hárman az ő nevében összegyűlünk, online is igaz, de azért mindannyian érezzük, hogy ha ez a jövő, akkor a számtalan tényleges és valós előny ellenére mi ezt inkább passzolnánk. De akkor mégis mi lesz?

Járványok egyre gyakrabban lesz­nek, mint ahogy természeti katasztrófák és végletekig szétfeszített társadalmak is. Szegények-gazdagok, feketék-fehérek, társadalmi ellentétekből kirobbanó tömeges tüntetések – ezekhez hozzá kell szokni. Valóban? Részben igen, részben tenni is kellene ezek ellen. De hogyan? Egy nagyváros kis panellakásából, műanyagmentes vega ebéddel az ölünkben posztoljunk egyet? Ez is egy út, de én biztosan nem erre megyek. A helyi közösségeink, a gyülekezetek, a személyes kapcsolatok, a szűkebb bizalmi körök építése és ápolása is út lehet.

A következő hetek, hónapok küldetése egyházon belül ezért nem is a nagy fesztiválok, „nagy bummok” keresése és vágyása kellene, hogy legyen, hanem a „tábortűzérzések” visszaadása, a gyülekezeti közösségek megerősítése. A cserebere helyben, piacra járás és a kapott idő helyes eltöltése, a közösség keresése.

Itt az ideje, hogy újra legyen mondanivalónk, legyenek közösségeink is, amelyekben látjuk a helyünket és a szerepünket. Itt az ideje, hogy a karantén miatt megnövekedett médiafogyasztásból visszavegyünk, letegyük a kütyüket, és keressük a nyárban a találkozásokat. Felelősen, de a hús-vér találkozásokat, Zuckerberg és társai nélkül. Kapcsoljunk ki!

2020_25-26_b1_00_kicsi.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3415977572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása