Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Húsvéti szimbólumok, melyeknek már csak kevesen tudják a jelentését

Aranyos bárányka, pelyhes kiscsibék, tojást tojó nyuszi. Húsvéttal kapcsolatban sok szokást homály ural, a cuki állatkáktól kezdve a sonkán át a naptárban vándorló ünnepig. Hogyan is kapcsolódik mindez Jézus szenvedéséhez és halálához? Erre adja meg a választ új videójában a kaposvári lelkészházaspár, Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté.

Összeállította: KötőSzó

kelly-sikkema-k4xoackqziw-unsplash.jpg

Húsvét ünnepe miért nincs fix időpontban úgy, mint a karácsony? Egyáltalán miért nevezzük húsvétnak, és ennek mi köze a sonkához? Azt pedig már végképp nem gondoltuk volna, hogy a gyöngytyúknak köszönhetően lett a nyuszi húsvéti szimbólum! 

Ha te is tele vagy kérdésekkel, akkor nézd meg Pongráczné Győri Boglárka és Pongrácz Máté új videóját, melyben még olyan válaszokat is találsz, melyeket nem is kerestél!  

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4115598450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása