Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Rendkívüli böjt
Egy rendkívüli helyzetben

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját, böjtben, ebben a kiemelten fontos időszakban is. Vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

T. Pintér Károly

img_1817.jpeg

Rendkívüli helyzet

Ki hitte volna, hogy az Evangélikus Élet „rendkívüli kiadása” rendkívüli veszélyhelyzetben kerül az olvasók kezébe? Márpedig ennek az ajánlónak az írásakor – igazoltan – már nyolcvanötre nőtt Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek száma. A hatóságok valószínűsítik, hogy százezrek fognak megfertőződni az influenzaszerű tüneteket produkáló kórral, amely a szépkorúak életét ráadásul meg is rövidítheti. Persze a klasszikus influenzához hasonlóan az ifjabb generációk soraiból is szedhet halálos áldozatokat a COVID-19, és hát már rég nem vagyunk tízmillióan…

Sovány vigasz, hogy utóbb a háborúk borzalmait is követni szokta gazdasági fellendülés; ennél vigasztalóbb, hogy most nem valamely nép vagy ország a legyőzendő ellenség.

Azt nem tudhatjuk, mivé fajul ez a „világháborús hadgyakorlat”, de azt igen, hogy rajtunk nem hatalmasodhat el a félelem, hiszen – miként címlapunkon is olvasható – nekünk nem a félelem, hanem „az erő, a szeretet és a józanság lelkét” kínálja az Úr (2Tim 1,7).

Mindazonáltal a józanság és a szeretet most azt diktálja, hogy igyekezzünk minden tőlünk telhetőt megtenni felebarátaink és a magunk védelme érdekében. Elsősorban is: időzzünk minél többet otthonunkban! A böjti időszak amúgy is fokozottan késztet „belső szobánkba” (Mt 6,6), és lám, idén még a világi hatóságok előírásai is szinte köteleznek erre. Miután a „házi munkával” már végeztünk, mélyedjünk el magazinunkban is, amely ezúttal nem a virágvasárnap üzenetét követően, hanem már a lap közepén hitünk forrására fókuszál…

Világjárványok, kataklizmák idején mindenkinek fogékonyabb a lelke: juttassuk el az evangéliumot másokhoz is. Hogy ők is értesülhessenek a rendkívüli helyzetről: ama péntek óta bárki „bejárási engedélyt” szerezhet a mennyek – örök életet garantáló – országába!

 

20_03_29_1.jpg

Fizessetek elő az újságra a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/ folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr115566820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1617_r.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása