Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hova tart az életem most?
Kérdések és válaszok az Evangélikus Életben

Ezzel a kis tartalmi összefoglalóval szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az Evangélikus Élet magazin legfrissebb számát. Olvassátok szeretettel egyházunk színes, képes magazinját és vigyétek a jó hírét családon belül, szülőknek, rokonoknak, ismerősöknek is!

Szerző: Kézdi Beáta

evelet_2020_2-11.jpg

Hittel és szeretettel

Még éppen csak „beléptünk” az úrvacsora évébe, közösen látogathattuk keresztény testvéreinkkel a januári ökumenikus imahét alkalmait, és máris készülhetünk a házasság hetének rendezvényeire. E lapszámunkban az imént említett három téma közül mindegyiknek szentelünk cikket. A címben szereplő két fogalom pedig több írásunkban is előkerül – legyen szó akár a hosszú életútra való visszatekintésről, a házasságról vagy éppen a gyerekvállalásról –, érdemes figyelmesen olvasni.

A tematikus év kapcsán az úrvacsoravételt illetően provokatív kérdéseket is megválaszoló interjút közlünk Bencze András nyugati (dunántúli) egyházkerületi püspökhelyettessel formáról, tartalomról és higiéniáról. Beszámolunk az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletéről, legfőképp pedig a házasság hetére igyekszünk hangolni olvasóinkat több cikkünkkel is. Kinyik Anita összeállításában evangélikus lelkészek szólnak a jegyesoktatásról, az esketésről, a keresztény házasság jó alapjairól, és személyes történeteket is olvashatnak egymásra találásokról, komolyan vett szerelemről. Füller Tímea ezúttal a gyerekvállalással, a nevelőszülőséggel, az örökbefogadással kapcsolatban tesz fel fontos kérdéseket érzékenyen.

Gyülekezeti riportunkban Tatáról közlünk közelképet. A helyi evangélikus egyházközség lapját, a Lutherrózsát magazinunk rendszeresen szemlézi a Tallózó rovatban, így olvasóink számára bizonyára nem ismeretlen a városi közösség és lelkésze, Franko Mátyás sem.

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából sokan felköszöntötték Udvaros Béla rendezőt, az egykori Evangélium Színház alapító művészeti vezetőjét. A művész, akit máig sem hagyott el a rá jellemző derűje és szeretetteljes hangja, egy számára meghatározó verset is megosztott olvasóinkkal.

Evangélikus arcképcsarnokunk újabb portréval bővül. Ezúttal a háromszázötven évvel ezelőtt elhunyt Vitnyédy István jogászt, politikust, a költő Zrínyi Miklós bizalmasát, az evangélikus oktatásügyet erősen pártoló, művelt nemesembert ismerhetjük meg Boda Zsuzsa tartalmas cikkéből. Elismerésre méltó életút Stéberl Andrásé. Az egykor Gyulán működő cégalapító iparos nem más, mint a gyulai kolbász „feltalálója”. Nemcsak sikeres vállalkozó volt azonban, hanem egyházának hűséges és tevékeny támogatója, tisztségviselője is.

Hova tart az életem most? Nem keveredtek-e össze benne az eszközök és a célok? – teszi fel a kérdést mindannyiunk nevében Gáncs Tamás kelenföldi igazgató lelkész az Élő víz rovatban.

evelet_2020_2-11.jpg

Az újságot keressétek a Luther Kiadó / Evangélikus könyvesboltban és az evangélikus templomokban vagy fizessétek elő a kiado@lutheran.hu email címen, vagy digitálisan a www.bolt.lutherkiado.hu/folyoiratok/digitalis oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr5915448330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása