Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Az idei Grammy legjobb keresztény számai és előadói

A 62. Grammy-díjátadó legnagyobb meglepetése a tizennyolc éves Billie Eilish volt, aki testvérével együtt összesen hat szobrot vitt haza. Ezzel olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Taylor Swift, Lana Del Rey és Ariana Grande. Kevesebb szó esik azonban a gospel és kortárs keresztény zenei kategória nyerteseiről, ezért velük együtt bemutatjuk a többi jelöltet is, akiknek bár nem sikerült elhozni a trófeát, de személyes kedvencünkké válhatnak.

Összeállította: KötőSzó

maxresdefault_1.jpg

Legjobb gospelszám: Kirk Franklin – Love Theory

Kirk Franklin Long Live Love albuma egyúttal a legjobb gospelalbumnak járó díjat is elhozta, amellyel összesen már tizenöt Grammy-díj tulajdonosa, nem említve egyéb díjait és jelöléseit, melyeket eddigi pályafutása során dalszerzőként, énekesként, producerként szerzett.

 Legjobb kortárs keresztény dal: for King & Country – God Only Knows

Kirk Franklinhez hasonlóan a for King & Country is két kategóriában lett nyertes. Nemcsak a legjobb kortárs keresztény dalért járó Grammy-díjat hozták el, hanem Burn The Ships albumuk a legjobb kortárs keresztény albumnak járó díjat is megkapta. A Joel és Luke Smallbone fivérek által alkotott keresztény popduó Crave című lemezével 2012-ben debütált, melynek köszönhetően a Billboard zenei toplista az év új tehetséges előadóinak választotta őket, akikre érdemes továbbra is figyelni. Az American Songwriter még ennél is tovább ment a méltatásban, úgy jellemezve a fivéreket, mint „Ausztrália válasza a Coldplayre”. 

A legjobb gospelszám kategória jelöltjei

Gloria Gaynor – Talkin' 'Bout Jesus

Travis Greene – See The Light ft. Jekalyn Carr

Koryn Hawthorne ft. Natalie Grant – Speak The Name 

Tasha Cobbs Leonard – This Is A Move 

A legjobb kortárs keresztény szám kategória jelöltjei

Casting Crowns – Only Jesus

Danny Gokey – Haven't Seen It Yet 

Tauren Wells – God's Not Done With You 

 Zach Williams – Rescue Story 

A legjobb gospelalbum kategória jelöltjei: Kirk Franklin – Long Live Love (nyertes); Donald Lawrence – Goshen; Gene Moore – Tunnel Vision; William Murphy – Settle Here; CeCe Winans – Something's Happening! A Christmas Album

A legjobb kortárs keresztény zenei album jelöltjei: for King & Country – Burn The Ships (nyertes); Crowder – I Know A Ghost; Danny Gokey – Haven't Seen It Yet; TobyMac – The Elements; Chris Tomlin – Holy Roar

A legjobb roots gospel album jelöltjei: Gloria Gaynor – Testimony; Steven Curtis Chapman – Deeper Roots: Where The Bluegrass Grows; Joseph Habedank – Deeper Oceans; Tim Menzies – His Name Is Jesus; Vaious Artist – Gonna Sing, Gonna Shout

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr3615433280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet_tr.png

ksz.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása