Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Hangolódó #21 | Karácsony

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat karácsony jegyében készítettük el.

adobe_spark_1_sd-01.jpg

Régen ki nem állhattam a karácsonyi zenéket. Nem mindegyiket, megvoltak a magam kis sznob kedvencei, de a falat kapartam, mikor már huszonhatodjára hallottam egy nap a Last Christmas-t. Éppen ilyen szenvedésen estem át valamelyik év decemberének közepén a nagy ajándék vásárláskor és ekkor döbbentem rá álmaim állására: zenéket válogatni üzleteknek, plázáknak.

Ez az álom itt a Kötőszón vált valósággá és bár sok zenei válogatással szenvedtem már, ez a karácsonyi volt a legnehezebb.

Karácsonynak van egy sajátos hangzása. Egy kicsit mindenkinek más, egy kicsit mindenkinek ugyanolyan. Talán különböző zenei ízlésünk épp ekkor hasonlít a legjobban. Épp ezért nehéz erre egy válogatást készíteni, mivel egy kicsit mindenki bele tud szólni. Sosem gondoltam volna, hogy pont egy gyermek születése tud egy ennyire személyes, mégis ennyire univerzális érzést kialakítani bennünk, emberekben.

Számok listája:

  • The Jackson 5 - Santa Claus is Coming to Town
  • She & Him - Have Yourself a Merry Little Christmas Time
  • Sixpence None The Richer - Angels We Have Heard On High
  • Vulfpeck - Christmas in L.A.
  • The Oh Hellos - Every Bell On Earth Will Ring (NPR Music Holiday Tiny Desk Concert)
  • Otis Redding - White Christmas
  • Vince Guaraldi Trio - Christmas Time Is Here
  • Kaláka - Csendes Éj

Sorozatunk további válogatásait itt hallgathatja meg. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4212067867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
kevelet1314_tr.png

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása