Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Önismeret bűnvallás nélkül = önbecsapás?
Erős Vár Podcast 116. rész

Teljes lehet-e az önmagunk megismerése anélkül, hogy előbb megvalljuk a bűneinket? Vagy fordítva, az önismeret vezet el a bűnbánatra? Mi a kapcsolat a kettő között, létezhetnek-e egymás nélkül, és mi a célja mindennek az életünkben? Erről beszélget a három szolgatárs: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

onismeret_kotoszo_eros_var_podcast_foto_freepik.jpg

Sokat hallani manapság az önismeret szót. Számos módszer létezik arra, hogy az ember megismerje saját magát, azonban nem mindegy, hogy az önismeret párban jár-e azzal a szándékkal, hogy a felismert hibáinkat kijavítva próbálunk jobb emberré válni, vagy leragadunk annál a pontnál, hogy a hibáinkkal együtt fogadtassuk el magunkat másokkal, mondván, „ilyen vagyok, és kész”. Az Erős Vár Podcast legújabb adásában a hallgatót is önvizsgálatra vezetve járja körbe a témakört a három evangélikus lelkész: Lázárné Skorka Katalin, Nagy Zoltán és Zsíros András.   

A teljes adás itt meghallgatható:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr2718393005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása