Kötőszó

Evangélikus közéleti blog

Célzott evangélium
Erős Vár Podcast – 100. rész

Az Erős Vár Podcast jubileumi, 100. adásában az evangélium és a misszió közötti kapcsolatot vizsgálva arról esik szó, hogy hogyan lehet úgy egymás javára fordítani e kettőt, hogy egyik se csorbuljon a másik rovására. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy se az üzenet, se annak címzettje ne sérüljön? Az idei első felvételen Nagy Zoltán kelet-békési esperes, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes és Zsíros András korábbi gerendási lelkész beszélgetett.

Fotó: Freepik.com
kep_biblia.jpg

A misszió nyilvánvaló célja, hogy minél többeket megszólítsunk az evangélium üzenetével. Ennek érdekében pedig mindenki a maga tehetsége, kreativitása, lehetőségei szerint igyekszik megtenni a tőle telhetőt annak érdekében, hogy azokhoz is eljusson Krisztus jó híre, akik eddig távol voltak az egyháztól. De vajon meddig lehet elmenni ebben? Nem csorbul a tartalom, amikor a modern világhoz igazodva megújítjuk a formát, hogy azt magáénak érezzék a különböző társadalmi és korcsoportok? Mit tegyünk annak érdekében, hogy ne sérüljön se az üzenet, se annak címzettje?

Ezzel az izgalmas kérdéssel indítja az Erős Vár Podcast a 2024-es évet, az idei első adás pedig egyben jubileumi is, hiszen ezúttal már századik alkalommal ül össze a három szolgatárs a mikrofon elé: Nagy Zoltán esperes Békéscsabáról, Lázárné Skorka Katalin espereshelyettes Mezőberényből és Zsíros András korábbi gerendási lelkész.

A bejegyzés trackback címe:

https://kotoszo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618298401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KötőSzó

Társadalom és egyház, kereszténység és közélet, Krisztus és a 21. század. A világ (nem csak) lutheránus szemmel. Kötőszó – rákérdez, következtet, összekapcsol.

Partnereink

277475082_307565714663340_7779758509309856492_n.png
mevelet1516.png

 

Közösségünk a Facebookon

süti beállítások módosítása